RX6600 için işlemci önerisi

Mr.Everest

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Rx6600 i3 12100f 16gb ram
Merhaba oyunlar için değil de, yapay zeka işlemleri için RX6600'e alabileceğim bir işlemci önerisi var mıdır? Güçlü bir işlemci arıyorum, AMD kartlar yapay zekalar tarafından desteklenmediği için bütün işlem işlemci üzerinden yapılıyor. Mümkünse oyunlarda da sıkıntı çıkarmazsa iyi olur.

RX 6600'e giden en ideal işlemci 5600 dür herhalde. Yapay zeka işlemlerinden kastınızı anlamadım ama genelde en çok kombolonan işlemci 5600. Oyun için gayet iyidir ama yapay zeka işlemleri olarak nasıl performans verdiği bilgim yok.

Bütçe?

Anakart falan var mı elinde ayrıca?

Bütçe 10K-7K arası anakartım H610M-K D4, aşırı profesyönel bir şey olmak zorunda değil ama yapay zeka işlemlerinde biraz olsun sorun çıkarmayacak bir şey arıyorum.

RX 6600 e giden en ideal işlemci 5600 dür herhalde. Yapay zeka işlemlerinden kastınızı anlamadım ama genelde en çok kombolonan işlemci 5600.
Resim oluşturma, yapay zeka eğitimi, ve kodlama için.

Resim oluşturmadan gidiyorum 5600 üzmez. Hem bunu test etmek için kullanacağınız programın işlemci performans testlerine bakabilirsiniz.

H610M anakart, i5-14600KF için iyi bir seçim değil.

1. Güç beslemesi yetersiz olabilir → H610 çipsetli anakartlar genelde düşük kaliteli VRM'lere sahiptir ve 14600KF gibi güçlü işlemcilerde ısınma ve voltaj dalgalanması sorunları yaşatabilir.
  2. Bellek (RAM) sınırları → H610 anakartlar genellikle düşük RAM hızlarını destekler. 14600KF ile DDR5 veya yüksek frekanslı DDR4 kullanmak istersin ama H610 ile genelde DDR4 3200 MHz sınırına takılırsın.
  3. Overclock ve PCIe kısıtlamaları → H610 çipseti overclock desteklemez ve genişleme yuvaları sınırlıdır, bu da ileriye dönük yükseltmeleri zorlaştırır.

Çözüm:

• B660 veya B760 anakart alması çok daha mantıklı olur.
  • Eğer çok bütçesi yoksa, en azından iyi VRM'li bir B660M veya B760M modeline geçmesi şart.
  • H610M ile kullanırsa voltaj düşüşü ve performans kaybı yaşama ihtimali yüksek olur.

Tavsiyem anakartı satıp AM5 geçmen olacaktır.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…