RX6600 sistemde ekran bir anda kararıyor sonra tekrar açılıyor

Rosty

Centipat
Daha fazla  
Oyun oynarken bir anda ekran kararıyor fakat kasanın ışıkları fanları çalışmaya devam ediyor sonra geri açılıyor. Bazen direk ekran gidiyor ve gelmiyor ama yine bilgisayar çalışmaya devam ediyor. Benim kasanın tuşuna basılı tutup kapatmam gerekiyor, önceden böyle bir sorunum yoktu son 1 haftadır böyle bir sıkıntı cekiyorum. Son yaşadığımda aynı şekilde ekran gitti. Fanlar çalıştı ama ekran gelmedi bu sefer fakat bir anda normalden daha fazla ses cıkarmaya başladı. Bilgisayar kasada bir tane fan normalden hızlı çalıştı. Hangisi anlayamadım. Sonra yine bilgisayarın tuşuna basılı tutup kapatıp açtım bilgisayarı.(bu olay sadece oyun oynarken oluyor oynadığım oyunda büyük bir oyun değil Roblox oynuyorum arkada sadece VPN Google Roblox açık oluyor)

Bilgisayar özellikler.
AMD Radeon RX6600 ekran kartı.
AMD Ryzen 5 5600 işlemci.
A520M_HVs ASRock anakart.
32 GB RAM.
Kullandığım PSU 650W Power Boost brıo.
Bu arada BIOS'um güncel değil aldığımda güncellerken elektrik giderse sistem çöp olur dediler. Ben de güncellemedim. İlk aldığımdaki haliyle kullanıyorum ondan mı bilmiyorum. Kullandığım AMD driver sürümleri 24.10.1 - 24.12.1 ikisinde de yaşadım bu sorunu virus olma ihtimaline karşı bilgisayarı sıfırladım (Format değil ayarlardan sıfırladım) fakat aynı şey oldu ben bir şey yapabilir miyim yoksa bir bilgisayarcıya mı götüreyim?)

ilk önerim kabloları yerine oturt hem monitör hem kasadan

neredeyse tüm özelliklerimiz aynı ama böyle bir sorun yaşamıyorum bana kalırsa donanımsal olabilir

ikinci olarak ise 500 watt psu ile bu dediklerini yaşıyordum sonra 750 watta çıkardım sıfır sıkıntı bana kalırsa oyunlara girince sistem fazla güç çekiyor ve belli bir süre sonra fanlara güç işlemciye güç derken aşım oluyor olabilir

ilk önerim kabloları yerine oturt hem monitör hem kasadan

neredeyse tüm özelliklerimiz aynı ama böyle bir sorun yaşamıyorum bana kalırsa donanımsal olabilir

ikinci olarak ise 500 watt psu ile bu dediklerini yaşıyordum sonra 750 watta çıkardım sıfır sıkıntı bana kalırsa oyunlara girince sistem fazla güç çekiyor ve belli bir süre sonra fanlara güç işlemciye güç derken aşım oluyor olabilir
Peki şu anlık bu sorunu GPU ayarlarından (düşük voltaj GPU) yapsam düzelir mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı