RX6600 sistemde oyun oynarken mh düşmesi

Arkadaşlar selam,

Aynı sistemimde RX6600 Sapphire ile 29.2 civarı kazım gücü alırken Valorant'a vs. girdiğimde en fazla 26.5 - 27 mh seviyesine düşüyordu. Yani ortalama 2.5mh bir kayıp oluyordu. Geçici olarak 1660 Ti taktım sisteme. 31.5mh alıyorum. Oyuna girdiğimde neredeyse 20'lere kadar düşüyor. + olarak sadece youtube video izlemem bile 22 mh seviyelerine düşürebiliyor kartı.

Şimdi 6600XT modelini aldım. Ondada ortalama 33mh civarı bir kazım olacak ama düşüş ne denli olur bilemedim. Acaba 6600 1660 Ti'a göre çok daha güçlü diye mi oyunda az bir düşüş oluyordu tam o mantığı çözemedim. Bahsettiğim oyun Valorant.

Son düzenleme:
Windows bu mining olayında pek mantıklı davranmıyor. Ayrıca PSU'nuz yeterli mi ikisini birden çalıştırmaya ?

Hocam psuluk durum yok. RX 6600 tek başına kazım yapıyordu pcde. O çıktı yerine 1660ti geldi. 2 kart birlikte çalıştırmadım hiç. Psu kaliteli 550w yinede not olarak düşeyim.
Tam olarak anlayamadım o zaman. İlkinde sanki ikisi birden çalışırsa hız düşmüş gibi anladım.
Bir bilgim yok bu konuda, kusura bakmayın.

Hocam güçten ziyade VRAM vakası gibime geldi. Oyun + Mining yaparken VRAM yetersiz kalıyor olabilir. RX 6600'deki 8GB oyun + mining'i daha rahat kaldırıyordur.
Hocam bu mantıkta rigdeki 3060 12gb lardan birini kasaya taksam mh düşüşün daha da az olması gerekir. Gerçi denemedim ama rx 6600 de büyü vardı sanki Valorant oynuyorum 165fps sabit low ayarlarda 2mh düşüyordu. 6600XT sipariş verdim bakalım onda neler yaşayacağım.

Hocam isterseniz hazır 1660 ti takılıyken ETH yerine ETC'ye geçirin bir süreliğine VRAM az harcadığı için, bakalım mh ETH'ye kıyasla ne kadar düşüyor.

AMD'ler oyun için mh kesmiyor NVIDIA'lar oyun için mh kesiyor bu sayede NVIDIA'lar ile arkada oyun oynayabiliyorsunuz. AMD ile Valorant 5 FPS'den fazla alabiliyor musunuz? Oyun için güç ayırmıyor normalde. Ben denedim, 5 FPS aldım.

165fps e kitliyordum rx 6600 de. Gram sıkıntısız oynuyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…