Çözüldü RX6600'lü sistem mavi ekran veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

llugur

Kilopat
Ekran kartı
RX6600
Anakart
B450M K2
İşlemci
Ryzen 5 2600
Merhaba. Bilgisayarımı yeni topladım, fakat SSD hariç her şey sıfır. Arada fareye sol tıkladığımda 6 sekme birden açılıyor. Klavyeye bastığım tuşlar çalışmıyor ve tam oyuna gireceğim sırada mavi ekran veriyor. Yeniden başlattığımda her şey düzeliyor ama 3-5 gün hiçbir sorun yok, sonra tekrar aynı sorun oluşuyor. Tekrar yeniden başlatınca düzeliyor. Sizce neden olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Arkadaşlar sorunu işlemciyi değiştirerek çözdüm Ryzen 5 2600 desteklemiyor 3200 RAM'leri Ryzen 5 5600 aldım taktım sorun çözüldü canavar gibi oldu teşekkür ederim.
Arkadaşlar sorunu işlemciyi değiştirerek çözdüm Ryzen 5 2600 desteklemiyor 3200 RAM'leri Ryzen 5 5600 aldım taktım sorun çözüldü canavar gibi oldu teşekkür ederim.

Öyle bir durum söz konusu değil. Muhtemelen işlemciniz de donanımsal problem vardı, değiştirdiniz ve sorun çözüldü. Minidump paylaşırsanız bakabiliriz sorunun kaynağına.

Öyle bir durum söz konusu değil. Muhtemelen işlemciniz de donanımsal problem vardı, değiştirdiniz ve sorun çözüldü. Minidump paylaşırsanız bakabiliriz sorunun kaynağına.

Buyrun bakın

O zaman neden XMP açınca PC açılmıyordu.

Eğer Memtest86 testini sıkıntısız geçtiyse işlemcinin içinde bulunan bellek kontrolcüsü problem yapıyordur. Veya bios güncellemesi de gerekiyor olabilir, işlemci ile alakalı hata yok dosyada.

Eğer Memtest86 testini sıkıntısız geçtiyse işlemcinin içinde bulunan bellek kontrolcüsü problem yapıyordur. Veya BIOS güncellemesi de gerekiyor olabilir, işlemci ile alakalı hata yok dosyada.

BIOS'um günceldi her neyse sorun işlemcidenmiş zaten yine de teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…