RX9060 XT vs RTX 5060 Ti 16 GB

Kaan ziya

Hectopat
Daha fazla  
İyi günler arkadaşlar bir sorum olacak.
Şu anda anlık olarak RX 9060 XT 16 GB ekran kartını 16.500 TL'ye alabiliyorum, peşin fiyatına 10 taksitle. Bir de RTX 5060 Ti 16 GB ekran kartı var. Yaklaşık 1 aydır ekran kartı ve monitörümü değiştirmek istiyorum. Ekran kartı olarak RTX 5060 Ti 16 GB'ye karar kılmıştım (24K'ya, Gigabyte marka); ancak şu an AMD tarafı kafamı karıştırdı — 8 bin TL çok fark. Ve şu bilgileri de belirtmem lazım: 4K monitör alacağım, o yüzden 16 GB VRAM'e ihtiyacım var. RTX 5070 her şey ultrada VRAM'den kaynaklı sıkıntı yaşayabiliyor; o yüzden arada kaldım. Alacağım monitör 4K 240 Hz ve bu FPS'leri de karşılayabiliyor; iki kart da. Ama ikisini de Frame Generation'una karşı tereddütlüyüm. AMD'nin Frame Generation'u ile NVIDIA'nınki arasında nasıl bir fark var görüntü kalitesi olarak, ms olarak bunlar çok korkutuyor beni; o yüzden karar veremedim. İkisi de FPS'te uçuyor; bunlar girince özellikle 5060 ama 8 bin TL ve 10 taksit olayı çok uygun geliyor.
Sistem özelliklerim:
AMD Ryzen 7 5700x3D.
ROG STRIX RTX 2060.
B450M Dragon
2x8 3000MHz RAM.

Ne tarz oyunlar oynayacaksınız 9060 XT de 5060 Ti da 4 k da memnun etmez

8binlik farka değecek bir şey yok, hazır 10taksitte indirimde iken kaçırma. Ancak 4K 240HZ'lik bir monitörü doyuracak kartlar değil. 1440p 144hz monitör alabilirsin FPS oynuyorsan.

Öncelikle 5070 Ti ve 9070XT altı kartlar 4K da kullanılmaz. Maksimum 2K o da 8 GB VRAM üstü için geçerli. Ek olarak 8 bin gibi bir fark kesinlikle değmez, net bir şekilde 9060XT 16 GB alın. Hem taksit fırsatı da var.

4K için iki kartta yetersiz, FSR gibi teknolojiler ile FPS artışı yaşarsınız ama Online FPS türü oyunlarda çok fazla input lag yaşatıyor.

4K da o kartlar kullanılmaz

Ne tarz oyunlar oynayacaksınız 9060 XT de 5060 Ti da 4 k da memnun etmez.

Ban yemiştim cevap veremedim. Oynayacağım oyunlar GoW Ragnarok, Spider-Man 2, TLOU 2, Doom the Dark ages tarzı oyunlar. 4K'da 130 FPS veriyor Ultra ayarlarda çoğu.

8binlik farka değecek bir şey yok, hazır 10taksitte indirimde iken kaçırma. Ancak 4K 240Hz'lik bir monitörü doyuracak kartlar değil. 1440p 144Hz monitör alabilirsin FPS oynuyorsan.

FPS'te oynuyorum. FPS türüne işlemcimden kaynaklı yetiyor.

4K için iki kartta yetersiz, FSR gibi teknolojiler ile FPS artışı yaşarsınız ama Online FPS türü oyunlarda çok fazla input lag yaşatıyor.

Online oyunları 1080P'de oynayacağım ayrı bir monitörüm var 360Hz'lik. Hem 4K Ultra da oyunların hepsinde 60 FPS veriyor garanti. Fg işin içine girince işin rengi değişiyor. Ancak benim sormak istediğim şey AMD fg ile NVIDIA fg arasındaki fark. FSR teknolojisini oyunlarda deneyimlenebiliyoruz. 2060 kartımla Wukong'u AMD FSR ve fg ile oynadım ama görüntü gerçekten çok kötüydü. Şu an aldığımda yine öyle bir şey ile mi karşılaşacağım.

Son düzenleme:
4K monitör yok anladığım ve okuduğum kadarıyla, ekran kartı da yok şu an için, 2K monitör, RX 9070 ikilisini almak her türlü sizin açınızdan daha mantıklı bir karar olur. 4K monitör evet ileriye dönük olur ama 4K monitör için sağlam birer sistem de lazım açıkçası.

2K ya geçmek kendi açımdan gereksiz geliyor. Çok bir fark yok bence. Ama 4K için yeterli ekran kartları değil mi ki? Yani DLSS ve Frame Generation'la çok yüksek FPS'lerde oynatabiliyor 5060 Ti. 9060XT'yi bilmiyorum o yüzden tıkandım zaten. Ama 4K için yeterli değil denilmesi kafamı karıştırdı açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…