RX9070 Gaming OC vs RX 9070 XT

Bütçe
Yok

Spartacus 58

Kilopat
Selamünaleyküm arkadaşlar elime iki tane kart geçti kullanma fırsatım oldu RX9070 Gaming OC ve RX 9070 XT bu ikisi arasında kaldım. Öncelikle elimde ki RX9070 Gaming OC çok kaliteli silikon çıktı - 100 MHz de Max 3200 kusur gördüm RAM'lar 2800 de sorunsuz çalıştı +10 Power limit ile neredeyse birebir hatta bazen aynı performansı ve bencmarki alıyorum stock bir RX 9070XT ile öte yandan RX 9070 XT Pulse modeli RAM'lar 2600 de bile çalışmadı ve en fazla - 60 undervolt yaptım sıcaklıklar işe çok geldi 90+ gezen VRAM'i var RX 9070 Gaming OC de 85 altı her zaman hatta 75 de bile çalışıyor Power limit kısınca fanlar işe 2500 RPM de çalıştığını gördüm Pulse modeli XT de ama Gaming OC de 2000 RPM zor gördüm oda Power limit açınca diğer türlü kısınca 1400'u geçmedi fanlar ne yapmaliyim fikrinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkisini de ilk elden denemişsiniz aslında. Gaming OC kullanıcısı da fazla bir kart. Eğer memnunsanız tutabilirsiniz. Powerline -10 ile deneyin bir de. Nitro+ 9070XT yi bu şekilde kullanıyorum. -70 UV 2864 MHz ram default timine. Neredeyse aynı fps daha serin daha sessiz fan hızı ile daha yüksek %1 lows. Saatlerce oyun oynasam gpu sıcaklığı 57’ hot spot ve ram sıcaklığı 72 derece geçmiyor. Radeonlarda esas olan daha düşük voltaj be güçte daha stabil saat hızları yakalayabilmek.

İkisini de ilk elden denemişsiniz aslında. Gaming OC kullanıcısı da fazla bir kart. Eğer memnunsanız tutabilirsiniz. PowerLine -10 ile deneyin bir de. Nitro+ 9070XT'yi bu şekilde kullanıyorum. -70 UV 2864 MHz RAM default timine. Neredeyse aynı FPS daha serin daha sessiz fan hızı ile daha yüksek %1 lows. Saatlerce oyun oynasam GPU sıcaklığı 57' hot spot ve RAM sıcaklığı 72 derece geçmiyor. Radeon'larda esas olan daha düşük voltaj be güçte daha stabil saat hızları yakalayabilmek.

Elime geçen 9070XT Pulse de +100 Memory clock da dahi çöktü undeveolt - 90 da çökmüştü sonra - 60 da çalışmıştı yani sadece tak çalıştır bir karttı.

Neden XT Pulse de kalmalıyım çünkü 9070'te de güzel bir silikon denk geldi ben de tam bu kısımda sıkıştım bana gelen Pulse Hynix RAM'li ve kötü bir silikondu.
Bendeki Pulse da Samsung görünüyor. Daha mı iyi bilmem. Pek kurcalamadım. Videolardan biraz izlemeye çalıştım ayarlarıyla oynadım ama şu an sadece gücü düşürdüm öyle kaldı. Zaten fazla yetiyor bana.

Varsa ayar bilen söylesin yapayım. Ama karttan karta değişiyor diye biliyorum.

Bendeki Pulse da Samsung görünüyor. Daha mı iyi bilmem. Pek kurcalamadım. Videolardan biraz izlemeye çalıştım ayarlarıyla oynadım ama şu an sadece gücü düşürdüm öyle kaldı. Zaten fazla yetiyor bana.

Varsa ayar bilen söylesin yapayım. Ama karttan karta değişiyor diye biliyorum.

O ayarı kendin bulacaksın herkeste farklı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı