Ryzen 1300X OC ve RX470 ısınması

Elindeki RAM'ler ile 2666 MHZ olarak kullanmayı deneyebilirsin. 3000 MHZ çok yüksek bir değer olduğu için hata vermiş olabilir. İşlemcini stok fan ile OC yapacaksan CPU voltajını otomatik olarak bırakmaman gerekir. Örnek olarak Ryzen 1200 işlemciyi 1.22 voltaj ile ASUS B350 anakartım ile 3.7 GHZ olarak kullanıyordum. En yüksek 62 dereceyi görüyordum.
Voltajdan çok anlamıyorum ancak dün 1,4voltaj ile 3.9ghz stabil 9dakika stress testte işlemci 57dereceyi geçmedi. 1,37 v 3.8ghz de 54dereceleri geçmedi.
Benim asıl sorunum anakartta overclock ayar menülerinde yazılar beyaz değil siyah renk yani entera basınca menü açılmıyor.Sanki anakart b450 değil de a320de overclocka izin vermiyormuş gibi

3.8 GHZ yetiyorsa biraz daha voltaj düşürebilirsin. OC sonrası en azından yarım saat prime95 testi yapmanı tavsiye ederim. Test sırasında bir hata almaz isen OC başarılı demektir. Anakartının BİOS ekranı bu videodaki gibi değil mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

3.8 GHZ yetiyorsa biraz daha voltaj düşürebilirsin. OC sonrası en azından yarım saat prime95 testi yapmanı tavsiye ederim. Test sırasında bir hata almaz isen OC başarılı demektir. Anakartının BİOS ekranı bu videodaki gibi değil mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bazi ayarlar yok bu şekilde ancak orada görünen değerleri değiştirmek için entera basınca yada numlocktan yazarak olmuyor sadece space tusuyla adim adım ilerletebiliyorum ve ana menudeki ez oc silent modu filan olan yer var. Burada desteklenmiyor diyor.
@Oyuncanavarii Yine aynı hatayı yapmisin. Tek modül almayın. Aynı RAM bile alsanız uyumlu olmayabilir.
Tek modül satılıyor aynı üründen aynı cl aynı mhz değerinden alacağım ilerde neden uyumsuzluk olsun ki.

Dosya Ekleri

• IMG_20200214_225617.jpg
    IMG_20200214_225617.jpg
    796,8 KB · Görüntüleme: 25
  • 15817683607624265296896415041402.jpg
    15817683607624265296896415041402.jpg
    841,7 KB · Görüntüleme: 21
@Oyuncanavarii Aldigin her şey aynı olsa bile DRAM'leri farklı üreticiler tarafından yapılabilir. Arkadaşım ile bana aynı model Corsair RAM aldik. Onda Micron cıktı, bende Samsung. Aynı ürünü alsanız bile bunun garantisi yok.
Yeniden tek modül aldığım zaman DRAM ını kontrol ederim eğer farklı ise iade ederim. Ki aldığım Ram ın markası Turbox. Öyle bilindik değil yani çok kaliteli olduğunu düşünmüyorum bu yüzden Vram leride aynıdır bence.
Bu arada arkadaşlar şu an biostan bi ayar değiştirip kaydet ve çık a bastığım anda ekran donuyor. Reset atıyorum öyle açılıyor. Herşey stok ayarda. Dün böyle bir problem yoktu

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı