Ryzen 1300X ve 1050 Ti sistem toplama

Hatırlatma için çok teşekkürler dediğinize dikkat edeceğim 10tl veririz garantili alırız
Sadece belleği oradan seçtim bozulma ihtimali neredeyse olmayan bir parça ve stoklarında mevcut. 3000 mhz bellekler biraz daha yüksek fiyatlı idi diğer sitelerde.

Sadece belleği oradan seçtim bozulma ihtimali neredeyse olmayan bir parça ve stoklarında mevcut. 3000 mhz bellekler biraz daha yüksek fiyatlı idi diğer sitelerde.
Yaptiginiz tercihleri yapma sebebinizi tahmin edebiliyorum, o konuda sikinti yok. Ben konu sahibi de bilgi sahibi olsun istedim. Cunku bende cok ucuz oldugu icin sistemime oradan basladim ama, stokta oldugunu soyledikleri halde cok uzun beklettikleri gibi detaylar riske girmeye degmez dedirtmisti bana. Birde nacizane sunu belirtsem, biliyorum butce dolayisi ile yapiyorsunuz tercihleri ve 10 tl ucuz olsun diye kac firma dolastiginizi da biliyorum, bende oyle yapiyorum fakat bazi standartlarin altina da bakmamaya calisiyorum. Mesela her ihtimale karsi 4 bellek slotsuz anakart ve sogutucusuz bellek gibi donanimlari eklememeye calisiyorum. Yanlis anlasilmasin siz de boyle yapin diye soylemiyorum, acaba bende yapmasam mi diye sorayim dedim. Benim elim varmiyor acikcasi.

İşin gerçeği kendime alırken benimde elim varmadı çünkü bütçemi arttırabildim. Başka parçadan kısıp 4 slot olsun diye almadım. Şunu düşünüyorum. Bütçe sıkıntısı ile sistem toplayanlarda sisteme ne kadar parça ekleyebilir? İlerde 8 gb daha bellek ekleyecek 16 gb yapacak. Sonrasında zaten uzun süre daha bellek eklemeye ihtiyaç duymayacak. 4x4 yapmak bana çok doğru gelmiyor işin gerçeği. 8x2 gayet güncel tüm oyunlara yeter diye düşünüyorum. Böyle olunca da 60-100 TL civarında oradan kısıp başka parçalara aktarıyorum. Zaten bütçe sıkıntısı olmayana 2 slotlu önerilmez. En düşük MSI B350 Pro VDH önerirdim. Düşüncem şuydu orada 2 tane boş slot duracak diye işlemciden veya ekran kartından kısmıyım. Yükseltmeyi planlıyorsa 1x8 GB planlamıyorsa 2x4 GB alabilirler yani. Benim sistemimde de 4 slottan sadece bir tanesi dolu şu anda. 2 slotlu olsaydı da bişey kaybetmezdim yani.
Birde 10 TL değil yaklaşık 60 TL daha ucuz o bellek

Ben slotun bos kalmasindan ziyade 4x4 kullanmaktan ziyade, slotlar bozulabildigi icinde mumkun mertebe 4 slot olmasina ozen gosteriyorum.

Ben slotun bos kalmasindan ziyade 4x4 kullanmaktan ziyade, slotlar bozulabildigi icinde mumkun mertebe 4 slot olmasina ozen gosteriyorum.
Şahsen 1999 yılından beri bilgisayar kullanıyorum daha hiç bellek slotum bozulmadı. O yüzden böyle bir düşünce ve ihtimal aklıma bile gelmedi. Tabi ki elektronik parçalar bunlar bozulabilir. Ama Her gün bellekleri çıkarıp takmıyorsun sonuçta. Ne bileyim düzgün takınca bozulmaz gibi hissediyorum

Durduk yere goruntu alamama gibi durumlarda bellekler dahil bircok donanimi elden gecip, slot degistirerek cozume ulasmisligim olan birkac deneyimim oldu.

Durduk yere goruntu alamama gibi durumlarda bellekler dahil bircok donanimi elden gecip, slot degistirerek cozume ulasmisligim olan birkac deneyimim oldu.
Doğrudur. Bende temizlik amacı için bile olsa 1-2 ayda bir söküp takıyorum ama başına gelmeyen bilemez tabi Geçmiş olsun inşallah bir daha yaşamazsın.

@JiJi
Selam kardeşim özel mesaj atmayı beceremediğim için burdan atıyorum
Monster Abra A5 V13.1 Intel Core i5 8300H 8GB 1TB GTX1050 Fiyatıalınır mı fiyata değer mi
Alınabilir. Biraz daha başka markaları da araştırmak lazım. Ancak 1050 ti değil 1050 var bunda dikkat et. Aralarında performans farkı vardır mutlaka. Oyun için alacaksan ve mecbur değilsen masaüstü sistemi öneririm. Hee dersin ben öğrenciyim masaüstü şansım yok o başka bir durum. Çünkü o fiyata 1050 ti lı daha iyi bir masa üstü sistem toplanır çok rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…