Ryzen 1400 sisteme RAM önerisi

Makaleler
3
Arkadaşlar ben RAM almayı düşünüyorum. Bir abi alacağın RAM'in kit olmasına çok dikkat et dedi ve bana bir video attı. 4+4 RAM Witcher 3'te 120 FPS verirken 4×2 180 FPS veriyordu. Tam olarak anlayamadım mantığını ve kit RAM'ler çok pahalı. 8 GB RAM alıp aynı RAM'den daha sonra alsam kit olmuş olmaz mı ve önereceğiniz bir RAM var mı MHz açısından işlemcime göre?

Anakart: Asus B350M-K
İşlemci: Ryzen 5 1400

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeni belirtir misin?
Bu RAM'ler arasında bütçene uygun olanı alabilirsin.

Siteden endişelenmenize de hiç gerek yok. Eskiden bu site Türkiye'ye ürün getirirken bu site uyanıklık yapıp ekstra gümrük parası diye para istiyordu. Şimdi o sorunu kaldırmışlar. Gümrükte takılma gibi bir şansı asla yok. Yani güvenilir bir sitedir. Hiçbir sorun çıkmaz. 4 ile 5 gün arasında ürünleri geliyor.

Ama geçen forumda biri işlemcinin max. desteklediği RAM frekansı 2667 MHZ demişti. Bu bilgi doğru mu? Diğer sorum da şu. Ben 8 GB 3000 MHZ bir RAM alsam. Ardından bir tane daha aynı RAM'den alsam kit olmuş oluyor mu ve dual çalışırlar mı? Mesela şu
G.SKILL Aegis 8GB 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3000 (PC4 24000) Memory (Desktop Memory) Model F4-3000C16S-8GISB Desktop Memory - Newegg.com

Son düzenleme:
Evet, çift kanal olarak çalışacaktır.

Peki işlemcimin max desteklediği ram frekansı 2667 MHZ mi?
Bende R5 1600 var. AMD sitesinde "system Memory Specification: 2667MHz" yazıyor fakat BIOS'dan RAM frekansları 3200 MHz'ye kadar arttırılabiliyor XMP ile. Elimde 3000 MHz RAM olsa denerdim fakat...

Peki ürünlerin garanti durumu nasıl oluyor. Mesela RX 580 alsam garantiye verme gibi bir şansım var mı?

Peki ürünlerin garanti durumu nasıl oluyor. Mesela RX 580 alsam garantiye verme gibi bir şansım var mı?
Sitenin canlı desteği ile konuşuyorsun veya mail atıyorsun. Onlar sana gerekli bilgiyi veriyorlar garanti için büyük ihtimalle onlara falan gönderirsin. Uluslararası garanti ise kısa oluyor normaline göre ama her markada olmuyor Evga gibi uzun değil.

1400 işlemci le 2933 mhz değerinde 3 yıldır kullanıyorum az önce 8gb taviye yaptım şu anda 16 gb 3000mhz değerinde kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…