Ryzen 1400 ve 1050Ti Sistem Toplama

BrokenNecklace

Hectopat
Daha fazla  
GTX 1060 pahalandığı için 1050Ti ile sistem toplamaya karar verdim. Ekteki topladığım sistemi almayı düşünüyorum fakat danışmak için konu açtım. Sizce bu sistem nasıldır? RAM frekansları Ryzen için yeterli olur mu? NOT: Kasayı ve PSU'yu Dark N10 ve Aerocool 600W 80+ olarak değiştirmeyi unutmuşum, görseldeki kasayı önemsemeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar sisteminize 8 GB RAM in yeterli olduğunu söylemek istedim RAM den arta kalan parayı SS D alınabilir. RAM sistemi Sonradan da eklenebilir.

Sistem;
MSI GTX 1050Ti Ekran Kartı - 800₺
AMD Ryzen 5 1400 İşlemci - 700₺
MSI B350 PC MATE Anakart - 400₺
G.Skill RipjawsV 8GB 3000MHz DDR4 Ram - 300₺
Corsair Force LE 120GB SSD - 250₺
WD 1TB Blue 64MB 7200RPM Sabit Disk - 200₺
Corsair Builder VS450 450W PSU - 200₺
Dark N10 5x Fan Pencereli ATX Kasa - 250₺

Toplam = 3.100₺

Bir kere o sistem AMD tabanlı olduğu için ram hızı 3000MHz'den yüksek olan ramleri kullanman daha iyi olur. Sisteminde SSD olmadığı için bilgisayarınız yavaş çalışacaktır ve GTX 1050Ti ekran kartlı sisteme 16GB ram takmanıza gerek yok, 8GB fazlasıyla yeter.

Merhabalar Öncelikle RAM sisteminiz ile uyumlu değil ve power supply yeterli olacağından emin değilim bu konu hakkında yanlış bilgi vermek istemiyorum başkalarına da tanışırsınız daha iyi olur.
Uygun Ram ları buradan bulabilirsiniz

https://www.itopya.com/gskill/ram/

Bu ram'in sistemle uyumlu olmadığını nereden anladın? GTX 1080'li bilgisayarı normal çalıştırsan bile 450W harcamıyor.

AMD sisteme direk AMD uyumlu yazan ramleri eklemekle Ryzen sistem toplanmaz bence çünkü AMD sistemlerde ram hızı çok önemli. Sakın beni yanlış anlama.

Son düzenleme:
SSD'yi bu kış alacağım. RAM ve PSU da ileriye yönelik yüksek tuttum. Şimdi sipariş vericem, söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Sipariş verdim, 2-3 yıl sonra ekran kartını yükseltebilirim. İnşallah o zaman darboğaz muhabbeti vs olmaz. Herkese teşekkürler.

Sipariş verdim, 2-3 yıl sonra ekran kartını yükseltebilirim. İnşallah o zaman darboğaz muhabbeti vs olmaz. Herkese teşekkürler.
Keşke biraz daha bekleseydin.

Benim tavsiye ettiğim sistemi mi aldınız yoksa en üstteki kendi topladığınız sistemi mi?

Keşke biraz daha bekleseydin.

Benim tavsiye ettiğim sistemi mi aldınız yoksa en üstteki kendi topladığınız sistemi mi?
Bekleyecek sabır kalmadı hocam. Bekle dediler GTX 1060'lar daha da pahalandı.Artık oynamak istiyorum , aldım. Üstteki sistemi aldım, SSD'yi daha sonra eklemeyi ve ileride uygun olursa ekran kartını yükseltmeyi düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…