Ryzen 1500X ve 1050 Ti sistem toplama

1.si topladığın sistemde monitör bile yok 2.si ekran kartını düşürüp daha iyi sistem demişsin.
Diğer sistem daha iyi fakat bir kaç değişiklik yapmak lazım.

Ama bildiğim kadarıyla olay sadece ekran kartı değil bir tık düşürdüm onu sadece SSD nin okuma yazma oranı daha fazla ayrıca 8GB RAM az olur diye (GTA 5 de ve diğer yüksek grafikli oyunlarda 8GB RAM az kalıyor diye biliyorum) yaptım ama hatalarım olabilir.
Teşekkürler

Bir şey sormak istiyorum İntel G4560 işlemci ile GTX 1050 TI sistem önerileri yapıldı, Ryzen 3 1200 işlemci bence GTX 1050 TI ile kullanılabilecek bir kart veya Ryzen 3 1200X. Neden Ryzen 5 1500X ile kullanılıyor veya kullanılmaya çalışılıyor? Anlayabilmiş değilim. Zaten Technopat Youtube kanalında Ryzen 3 1200 ile RX 470 kullanıldı tek çekirdek performansında bazı yerlerde fazla zorlandı ancak burada Ryzen 5 1500X kullanılacak kadar çıkmaya değer mi diye düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum 1500X 1050 Tİ için fazla bir işlemci.

Daha ileriye dönük olur. R3'lerin sınırı 580. 1500x'te ise 1080'e hatta 1080 Ti'ye kadar çıkılabilir. Ayrıca ardışık okuma yazma hızlarına bakılarak SSD alınmaz.
Evet, artık AAA oyunlar 8 GB RAM'i aşıyor.

Neye göre alınır beni bilgilendirebilir misiniz? Veya ilgili bir video varsa atabilir misiniz?

@Nazım Paşa Evet ileriye dönük olabilir ama bu kadar uçurum performans farkı olan bileşenler kullanılır mı onun düşüncesindeydim. Bir de şurası var Ryzen 5 1400X ile GTX 1060 kullanılsa daha dengeli ve bütçeye uygun olabilirdi diye düşündüğümden bu şekilde yazmıştım. Tabi herkesin kendi kararı.

Daha detaylı anlatabilirim ama kısaca IOPS değerleri, bellek türleri ve kontrolcüleri en önemli kısımlar.
@Xample-47 evet olabilir. Orası konuyu açana kalmış. 1400x değil 1400 bu arada.

RAM 8 GB alacağım, 16 gereksiz. Bu arada bende şu an 500w güç kaynağı var. Sizce yeni alsam mı yoksa yeterli mi? Bir de başka bir şey söylemek istiyorum. İşlemciyi 1300x olarak düşünüyorum hem fiyatı da uygun araştırma yaptım gayet iyi gibi duruyor işlemci.

Arkadaşlar işlemci kararımı değiştirdim. Ryzen 3 1300x düşünüyorum fiyatı da uygun yorumları da olumluydu. Ekran kartı olarak MSI GeForce GTX1050Ti Gaming X 4GB 128Bit düşünüyorum. RAM 8 GB olacak. Sizce uygun olur mu bu sistem oyun açısından vs.?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…