Ryzen 1500X ve RX 580 Sistemde Takılma Sorunu

Atılay

Megapat
Katılım
6 Eylül 2015
Mesajlar
351
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, dün aldığım Ryzen 5 1500x sistemim sebebini bilmediğim şekilde aşırı takılıyor. LoL, CS:GO gibi oyunlarda dahil anlık olarak 30-40 FPS'lere düşüyor. Ekran kartı MSI RX 580 Gaming X 8G ancak oyundayken Alt+Tab yaptığım an da bir süre fare imleci hareket dahi etmiyor. Umarım sorunumu anlatabilmişimdir o kadar sistem topladım böyle bir sıkıntı yaşadığım için çok üzülüyorum lütfen yardım edin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sistem bende -ekran kartı marka model dahil- mevcut ve anlık FPS droplarını ben de yaşamaktayım. Umarım bir çözüm önerisi bulunur.
 
AMD'nin sitesinden en güncel yazılımlar yüklü mü? Biraz garipmiş.
 
Benim sistem;
R5 1500x, MSI Rx 580 Gaming X 8G, MSI B350M Bazooka, G.Skill 3000 16GB.
BIOS'ta sadece DRAM Frekansı 2933 olarak ayarlı onun dışında bir OC veya başka bir ayar söz konusu değil. BIOS dahil bütün sürücüler güncel. CS:GO, DotA 2 ve PUBG oynuyorum; 3-4 saniye aralığında FPS drop olmakta ve bu sürenin bazen uzadığı oluyor.
Edit: Windows 10 kullanıyorum fakat işletim sistemim orjinal değil.
 
Cezam olduğu için yazamadım. Sistemim şu şekilde
  • AMD Ryzen 5 1500x İşlemci
  • MSI B350 PC Mate Anakart
  • MSI RX 580 Gaming X 8G Ekran Kartı
  • Kingston HyperX Predator 8 GB 3000 MHZ Ram
  • Corsair LE Series 240 GB SSD
  • Cooler Master Masterbox Lite 5 Kasa
  • Cooler Master +80 Sertifikalı 600W PSU
Ufak tefek işlemlerde ve geçişlerde anlık takılmalar devam ediyor. Tüm sürücüler kurulu ve güncel. Windows 10 Home 64 bit kurulu ancak daha aktifleştirmedim.

League of Legends, Counter Strike Global Offensive oyunlarında FPS yaklaşık 150 200 düzeylerinde ancak bazı durumlarda 50 60 dolaylarına kadar iniyor. Witcher 3 full grafik ayarlarında Nvidia Hairworks dahil açıkken 60 fps alabiliyorum. LoL ve CS:GO gibi çok sistem özelliği istemeyen oyunlarda bu şekilde kasması normal durmuyor.
 
Bu sorunu sisteminize bağlamak pek de doğru değil açıkcası. Diğer oyunlarınızda sorun olmadığından bahsediyorsunuz. Örneğin Witcher 3'de 60 FPS sabit alıyorsunuz. Bana sorarsanız probleminiz bu oyunun optimizasyonundan kaynaklı bir durum.
 
Sadece oyun bazında değil, tarayıcıdan YouTube'da tam ekran video izlerken Alt+Tab yaptığımda fare imlecinin FPS düşüklüklerinde olduğu gibi birkaç saniye geriden gelmesi sorununu yaşıyorum. Terimlerin tam isimlerini bilmediğim için bu şekilde tanımlayabiliyorum umarım anlatabiliyorumdur derdimi.
 
Sisteminizi bir virus taramasından geçirin. Herhangi bir mining virüsü bunlara sebep olabiliyor. Eğer tarama sonucunda da bir şey çıkmazsa temiz bir kurulum yapın ve bütün driverlerinizi yükleyin. Yanlız driverları kurarken driver bulucu vs kullanmayın.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…