Merhabalar. Sapphire RX590 Nitro+, Ryzen 1500X işlemcili, SSD'li ve 8GB 3200MHz CL18 RAM'li sistemim için dün PUBG aldım. Bundan önce Fortnite da indirmiştim. İki oyunda da ciddi derecede FPS Drop görüyordum. FPS 100'lerdeyken 40-50'lere inme vs. Freesync ve VSYNC denediğimde de FPS sabit kalacağına aynı orantıda limitsiz halinde 20 FPS düşüyorsa VSYNC'de de düşüyor. Fakat ilginçtir ki Resident Evil 2'yi VRAM değerimi geçtiği halde (ekran kartı 8, oyunun istediği 12) Ultra+ ayarlarda akıcı bir biçimde oynayabiliyorum (DX11'de çok iyi değerler alırken DX12'nin daha iyi olması gerekirken DX11'e göre daha kötü değerler alıyorum ama optimize ile alakalı sanırım).
Konuya gelirsek sorun benden mi kaynaklı yoksa optimizasyon sorunu mu? Fortnite ve PUBG'nin Optimizasyon sorunlu olduğu her yerde yazıyor ama benim PC'den bile daha kötü PC'lerin benchmark testlerinde yağ gibi akıyorlar. Şu an iade ettim PUBG'yi.
Acaba sorun RAM'in CL değerinde mi? Zamanında 15 yerine 18 almışım. Veya 8 GB tam mi yetmiyor 16 mı yapmalıyım? Çünkü CL18 olsa bile CL15 bir 2666'dan hızlı bu.