Ryzen 1500X vs i5-7500 Sistem Toplama

mrtos

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle monitör dahil olacak şekil de bir sistem düşünüyorum. Birde Ryzen 1500X mi alsam, i5-7500 mü? Oyun amaçlı olacak. Bütçem 4800-4900 TL arası.

Dostum Ryzen almak çok daha mantıklı seçim olacaktır. @Jira arkadaşa sistem toplar mısın?

Ben 7600 sığdırdım bu bütçeye, Ryzen olarak alternatif;
Dostum karar senin 2 sinin'de oyun performansı güzel bence.

Tam bende benzer bir sistem yapıyordum. Arkadaşın önerdiği sistemlerden birini alabilirsin. Benim tercihim Ryzen olurdu.

Dostum sisteme dahil ettiğin monitör FREESYNC destekli mi? Bence destekli olanı almak daha mantıklı bir seçim olacaktır.
Freesync destekli o monitör.

Eğer uzun ömürlü olmasını istiyorsan, R5 1500X, şimdi kullanıp ileride parçaları yükseltme yapacaksan, İ5 7600 modelini öneririm. Şu anda Intel işlemciler, oyunlarda daha iyi performans veriyor ancak Ryzen daha oyunlara optimize değil ve çok yeni bir platform daha. Çıkacak olan oyunlara optimize bir şekilde çıkarsa dağıtır Intel işlemcileri. Çünkü çok güçlü işlemciler var temelinde.

Şimdi şöyle; yapı itibariyle 6. 7. nesil İ5 işlemciler 4C/4T, 4C/8T ve 6C/12T RYZEN R5 işlemcilerle karşılaştırılamaz. R5 işlemcilerin karşılığı İ7 6. ve 7. nesil işlemcilerdir. Bu karşılaştırmada (R5 vs İ7) İntel performans olarak önde olsa da fiyat olarak rekabet edecek seviyede değil. Meseleyi böyle alınca yapılan karşılaştırmalar belli bir zemine oturtulabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…