Ryzen 1600 Tabanlı Sistem Toplama

ArdaOz82

Hectopat
Merhaba forum sakinleri. Bir süredir uygun bir bilgisayar hazırlamaya çalışıyorum ve son kararımı bunlarda kıldım:
  • İşlemci: AMD Ryzen 5 1600
  • Anakart: Msi B350M PRO-VD Plus
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 DRAM 2400MHz C16 Siyah
  • Ekran Kartı: MSI Radeon RX 570 Armor 4G OC 4GB GDDR5 256Bit DX12
  • HDD: Toshiba P300 High Performance 1TB 3.5
  • SSD: Toshiba OCZ TR200 240GB 555/540 MB/sn 2.5
  • Kasa: Corsair Carbide Spec-04
  • PSU: Thermaltake Smart 500W 80 Plus 12cm RGB Fanlı
Sizce anakartı veya SSD'yi değişirmeli miyim?
İlginize teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-İşlemciyi R5 1600 yerine 2600 yap.
2-RAM'i 3000 MHZ yap çünkü Ryzen yüksek MHZ ister.
3-Ekran kartının fiyatı uçuktur tahminimce. Ne kadara düşünüyorsun ekran kartını ?
4- Anakart ve SSD iyi.

1-) Bütçeniz elveriyorsa Ryzen 5 2600 alabilirsiniz. Fakat yetmiyorsa 1600'de gayet yeterli ve güçlü bir işlemci. İçinden çıkan stok fan gerçekten kaliteli ve 3.8 GHz'lere kadar kolay ve stabil OC imkanı sunuyor.

Eğer 2. Nesil bir Ryzen işlemci alırsanız, çalışması için B350 chipset'e gerekli olan BIOS güncellemesini satın aldığınız yere yaptırtmayı unutmayın. (Kendi imkanınız varsa siz de yapabilirsiniz.)

2-) Ryzen sistemler için mutlaka yüksek MHz ve çift kanal RAM önerilmekte. Minimum 3000 MHz tavsiye ediyorum. Bütçenizi zorluyorsa 2x4 şeklinde 8GB alabilirsiniz fakat pek tavsiye etmiyorum. Zira geleceğe yönelik bir yatırım olmayacaktır.

3-) Bütçeniz elveriyorsa 4 RAM slotu bulunan B350M serisi anakartlara yönelmenizi tavsiye ederim. Geleceğe güzel bir yatırım olacaktır. Fiyat çok fazla oynamıyor.

4-) Benim en çok gözüme batan bileşen PSU oldu. TT markası genel olarak sistem toplama başlıklarında tavsiye edilen F/P ürünler arasında bulunmuyor, fakat Sosyal'de hakkında yapılan yorumlar genellikle olumlu.

Gözüme batan kısım ise şu: Seçtiğiniz PSU muadillerine göre nispeten daha pahalı ve 12V tek kanaldan 420W güç sağlayabiliyor. Onun yerine disko tarzı görünümden ödün verip, hem geleceğe yatırım hem de F/P açısından daha kaliteli olan 600W 80+ Bronz modellere yönelebilirsiniz.

FSP Hydro 600W 80+ Bronz PSU (Ben sizin yerinizde olsam bu fiyata bu PSU'yu kaçırmam.)

Diğer seçenekleriniz: Aerocool KCAS 600W 80+ Bronz ve HighPower 600W 80+ Bronz PSU. Üçünün arasından önerim ise FSP.

Bunların dışında HDD ve SSD gayet güzel. Ekran kartı seçimi ise tamamen opsiyonel. İşlemciniz bütçeniz dahilinde gayet açık bir kart besleme yelpazesine sahip. Kullanım amacı, performans, göz zevki, uyumluluk vs. gibi faktörler göz önünde bulundurulacağından yorum yapamıyorum. Şimdiden hayırlı olsun.

1-İşlemciyi R5 1600 yerine 2600 yap.
2-RAM'i 3000 MHZ yap çünkü Ryzen yüksek MHZ ister.
3-Ekran kartının fiyatı uçuktur tahminimce. Ne kadara düşünüyorsun ekran kartını ?
4- Anakart ve SSD iyi.
1-) İşlemciyi 2600 yapmayı düşündüm ancak fiyatı biraz pahalı oluyor sonrasında.
2-) 3000MHz bir tane ram önerebilir misin çünkü bu anakarta ram bulamadım 3000mhz
3-)Evet önünde gtx 1070 var o kadar uçuk ancak forumda daha önce gtx 1050 ti alacaktım ama buna yönelttiler ve daha performanslı olduğunu öğrendim.
4-) Anakartın 2 ram slotu bulunuyor onu 4 e çıkaracak bir tane bulmalı mıyım?
1-) 2600 e kesinlikle bakacağım.
2-) Anakartımda 2 tane ram slotu bulunuyor ve 1 tanesine 2400mhz takacağım daha iyi bir marka önerin olursa sevinirim.
3-) Dediğine de bakacağım.
4-) 600W Çok fazla ve sisteme 500W yetiyor. Daha düşüğüne bakmalı mıyım yoksa ne olur ne olmaz 600w mı seçeyim.
Tamamen performans odaklı bir sistem olacağı için böyle hazırlamıştım önerileriniz için teşekkür ederim.

Anakartı MSI B350M Pro-VDH veya Asus Prime B350M-A alın. Bu iki anakartta 4 adet RAM slotu bulunuyor. Sizin yazdığınız MSI B350M Pro-VD'de ise 2 tane.

Fiyatın uygun olması açısından James Donkey SSD'lere bakabilirsiniz. İnceleyenler fiyatına göre alınabilir olduğunu söylüyorlar. Bütçeniz varsa Toshiba kalsın. Fakat SSD'den arttırdığınız bütçe ile işlemciyi 2600 veya 2600X yapabilir , 4 adet RAM slotlu bir anakart , daha iyi bir kasa veya kaliteli bir GTX 1060 6G alabilisiniz.

İmkanınız varsa işlemciyi 2600 veya 2600X yapmanızı öneririm. Fakat B350 anakartlarda 2600 veya 2600X kullanmak için BIOS update yapmanız gerekli. Almadan önce belirtirseniz bildiğim kadarıyla İtopya, Sinerji ve İnventus bu update'i yaparak gönderiyorlar anakartı. Ben İnventus'tan sadece anakart aldım (işlemciyi başka yerden aldım) ona rağmen BIOS update yapıp gönderdiler.

Ryzen işlemciler Bellek frekans ve kanal sayısından biraz fazla etkileniyorlar. Şuan bütçeniz elvermese bile en kısa zamanda 2. 8GB belleği alıp 2x8GB Dual Channel yapmaya çalışın.

Corsair Carbide Spec-04 güzel görünüşlü bir kasa olsa da kablolama ve iç düzen anlamında pek kullanıcı dostu bir kasa değil. Onun yerine şu kasayı önerebilirim.
Corsair Carbide Clear 400C Compact Mid Tower Kasa

Attığınız RX 570 internette genel olarak 1750-1800 TL civarı sanırım. Güzel kart fakat ona o kadar para verene kadar bence kesinlikle GTX 1060 GB alınmalı.

MSI GeForce GTX 1060 6GT OCV1 6GB GDDR5 192Bit DX12 Ekran Kartı | ITOPYA
Palit GeForce® GTX1060 6GB JetStream 192Bit GDDR5 GTX 1060 Ekran Kartı (NE51060015J9-1060J)

Son düzenleme:
1600 ile 2600 arasında çok büyük performans farkı var aradaki fiyat farkına değecektir. Aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm.

Şu RAM işinizi görecektir;

RX 570 4 GB değil de GTX 1060 3 GB ya da RX 580 4 GB öneririm.

MSI B350M Pro-VDH ya da Asus Prime B350M-A almalısınız, geleceğe yönelik olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemcinde böyle fiyat farklı bulabiliyorsan R5 1600 al bence. Yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Tabi ki imkanın varsa iyisini almak daha iyidir.

Bence 4 bellek slotunu da doldurmayacaksan ki sanmıyorum 4 tane bellek alacağını 2 slotta yeterli olabillir. Seni çok fazla yarı yolda bırakacağını sanmıyorum. Tabi ki imkanın varsa iyisini almak daha iyidir.

Ryzen sistemlerde kesinlikle yüksek hızlı belleklere bakmanızı öneririm. Nanokatalogta stok srogulaması yapın eğer stoklarında varsa fiyat olarak çok uygun. 2400 MHz çok uygun fiyatlı olmadığı sürece değerlendirmeye girmez bence.

Seçeneklerin varken senin seçtiğin model yanlış bence. Freesync özelliğini kullanmayacağım ben diyebilirsin. O zaman da az daha ekleyip 8 GB modelini almanı öneririm. Ben olsam arkadaşın dediği gibi Freesync özelliği alacaksam RX 580'e bakardım. Ama önemli değilse Freesync. GTX 1060 6 GB daha performanslı olur diye düşünüyorum. Söylemeye gerek yok 3 GB versiyonları çok daha uygun fiyata mevcut.

Sabit diskin iyidir.
SSD'yi deneme şansım olmadı ancak hiç şikayet okumadım o marka ve modelde.

Kasa olarak aşağıdaki seçenekler varken en son tercihim senin seçtiğin kasa olurdu. Çok fazla şikayet okudum Corsair Carbide Spec-04 ile ilgilli. Ben olsam Phanteks alır kalite aldım derdim.

Güç kaynağında ise aşağıdaki seçenekler var iken senin seçimin çok gereksiz bence. Fiyat konusunda FSP hexa+ ile Akasa 600w 80+ f/p olarak en öne çıkanları bence. Kalite olarak daha iyileri mevcut zaten aşağıda bile var.

Ryzen 5 2400G çıkmışken ve Ryzen 5 1600'den hem daha hesaplı hem daha performanslı iken Ryzen 5 1600 kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor.

Ryzen 5 2400G çıkmışken ve Ryzen 5 1600'den hem daha hesaplı hem daha performanslı iken Ryzen 5 1600 kullanmak bana pek mantıklı gelmiyor.
R5 1600 daha performanslı bir işlemci diye biliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…