1-) Bütçeniz elveriyorsa Ryzen 5 2600 alabilirsiniz. Fakat yetmiyorsa 1600'de gayet yeterli ve güçlü bir işlemci. İçinden çıkan stok fan gerçekten kaliteli ve 3.8 GHz'lere kadar kolay ve stabil OC imkanı sunuyor.
Eğer 2. Nesil bir Ryzen işlemci alırsanız, çalışması için B350 chipset'e gerekli olan BIOS güncellemesini satın aldığınız yere yaptırtmayı unutmayın. (Kendi imkanınız varsa siz de yapabilirsiniz.)
2-) Ryzen sistemler için mutlaka yüksek MHz ve çift kanal RAM önerilmekte. Minimum 3000 MHz tavsiye ediyorum. Bütçenizi zorluyorsa 2x4 şeklinde 8GB alabilirsiniz fakat pek tavsiye etmiyorum. Zira geleceğe yönelik bir yatırım olmayacaktır.
3-) Bütçeniz elveriyorsa 4 RAM slotu bulunan B350M serisi anakartlara yönelmenizi tavsiye ederim. Geleceğe güzel bir yatırım olacaktır. Fiyat çok fazla oynamıyor.
4-) Benim en çok gözüme batan bileşen PSU oldu. TT markası genel olarak sistem toplama başlıklarında tavsiye edilen F/P ürünler arasında bulunmuyor, fakat Sosyal'de hakkında yapılan yorumlar genellikle olumlu.
Gözüme batan kısım ise şu: Seçtiğiniz PSU muadillerine göre nispeten daha pahalı ve 12V tek kanaldan 420W güç sağlayabiliyor. Onun yerine disko tarzı görünümden ödün verip, hem geleceğe yatırım hem de F/P açısından daha kaliteli olan 600W 80+ Bronz modellere yönelebilirsiniz.
FSP Hydro 600W 80+ Bronz PSU (Ben sizin yerinizde olsam bu fiyata bu PSU'yu kaçırmam.)
Diğer seçenekleriniz: Aerocool KCAS 600W 80+ Bronz ve HighPower 600W 80+ Bronz PSU. Üçünün arasından önerim ise FSP.
Bunların dışında HDD ve SSD gayet güzel. Ekran kartı seçimi ise tamamen opsiyonel. İşlemciniz bütçeniz dahilinde gayet açık bir kart besleme yelpazesine sahip. Kullanım amacı, performans, göz zevki, uyumluluk vs. gibi faktörler göz önünde bulundurulacağından yorum yapamıyorum. Şimdiden hayırlı olsun.