Bugün sizden sadece tavsiye değil biraz da akıl alacağım gibi bir sey olacak. 2017 itibari ile 12. sınıf oluyorum ve 3-4 yıldır beni idare eden bilgisayarimi bırakıp yeni Ryzen bir PC toplamak istiyorum. Teknik olarak toplama hakkında her şeyi biliyorum sayılır, 3 yıldır bilgisayar donanımı hakkında ne görsem araştırıyorum. Sizi de çok sıkmadan konuya geçeyim. Şöyle bir PC topladım:
-Ryzen 5 1600
-16GB DDR4 RAM
-B350 yonga setli bir anakart
SSD, harddisk, kasa, güç kaynağı
-GTX 1050 Ti
Açıkçası bütçem belli sistemim de belli yani işlemciden kısıp ekran kartını 1060 yapmak ben de isterim ama kendi bazı sebeplerimden dolayı işlemci ve ekran kartı aynı kalacak.
Sizden şunu istiyorum;
-AM4 soket yapılı 450 lira bütçeli bir anakart
-IPS panel bi monitor 1000 lira bütçeyle
Arkadaşlar IPS istememin sebebi oynadığım oyunlar arasında CS:GO ve LOL de bulunuyor çok film de izlemiyorum ancak şu bi gerçek ki ben bilgisayara bakarken yanımda küçük kardeşim de oluyor ve Rocket Leauge gibi Co-op oyunlar oynayabiliyoruz. Biraz da hoşuma gittiği için IPS monitör tavsiyesi bekliyorum sizden. Bu arada sistemi 1 yıl sonra toplayacağım neden şimdi konu açtım, şimdiden bir bilgim olsun seneye yeni çıkacak bir sürü ürün olacaktır aranızda bilen ağabeylerim kardeşlerim belki de çıkacaktır. Tavsiyelerinizi bekliyorum ilgilenen ilgilenmeyen herkese teşekkürler