Ryzen 1600'dan Intel i7 7700K modeline geçmek

gltkn1

Kilopat
Daha fazla  
  • AMD Ryzen 1600
  • MSI B350 M Mortar Arctic
  • MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB
  • Corsair 8 GB 2400 MHz
  • Nagas 600W +80
Sistemimde değişiklik yapmak istiyorum. Yeni çıkan Intel i7 serisini fazla takip edemedim. Aklımda i7 7700K geçme düşüncesi var. Sizler ne önerirsiniz? İşlemci bütçem 1700-1800 TL arası ve hangi anakartı kullanmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sen asıl değişiklik yapmak istiyorsan ekran kartını değiştirebilirsin mesela GTX 1080 ya da 1080Ti alabilirsin. Neden işlemci değişeceksin ki aralarında fark da yokken hemen hemen ? GTX 1060 kullanıyorken Ryzen 5 1600 yerine İ7 6900K kullansan ne farkeder ki ?

Yeni toplamış olduğunu düşündüğüm bu sistemden neden başka bir sisteme geçme düşüncen var ? Bütçen iyiyse ekran kartını geliştir ve ram takviyesi yap bu daha doğru olur.

En doğrusu Ryzen'de kalman. Sadece ekran kartı ve RAM'ini yükselt ilerde çıkan yeni Ryzen'lerle işlemcini yükseltirsin. Ha bana tek çekirdek performansı oyun odaklı bir sistem istiyorum dersen 5 10 FPS benim için önemli diyorsan anca öyle bir seçim olabilir i7 serisi. Ama 2K ve 4K'da AMD ve Intel aynı performansta. Fiyatına göre en iyisi AMD. Intel sistemlerde her çıkan işlemci için anakart değiştirmek zorunda kalırsın ama AMD belli yılları var soket kullanımı bakımından. Intel'e göre serin çalışıyor diye duydum ama kesin değil, sadece duyum. Ben yıllarca AMD kullandım bir tek sorun yaşamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…