Şu an kullanmakta olduğum sistem Ryzen 1600 + MSI X370 Gaming Plus. PUBG'de stabil FPS alamadığım için ve RAM'lerim hala bu anakartta 3000 MHz'de çalışmadığı için 8. Nesil'e geçmeyi düşünüyorum.
8600K ve 8700K arasında kaldım, 600TL bu ikisinin arasındaki fark. Sıvı soğutma da alacağımdan ötürü, anakart ve işlemcimi satıp Intel'e geçmem dahilinde 1400-2000TL masraf çıkacak. Bu bana ne kadar FPS artışı sağlar yahut bu kadar masrafa değer bir performans artışı ve stabilitesi alabilir miyim?
Şu an kullanmakta olduğum sistem Ryzen 1600 + MSI X370 Gaming Plus. PUBG'de stabil FPS alamadığım için ve RAM'lerim hala bu anakartta 3000 MHz'de çalışmadığı için 8. Nesil'e geçmeyi düşünüyorum.
PUBG'nin kendisi stabil değil ki? Ayrıca direkt 3000 MHz çalışmaz RAM, BIOS'a girip kendiniz ayarlamanız lazım. Denediğinizde eğer sistem açılmıyor ise ya da otomatik olarak frekansı değiştiriyor ise son BIOS güncellemesini yapıp tekrar deneyiniz. Arada Intel ve AMD işlemci için o kadar büyük fark olacağını sanmıyorum ama yine de bunu oyunlar ile ilgili bölüme açıp Intel kullanıcılarındaki değerler ile kıyaslamanızda fayda var. Kalkıp 3 FPS için o kadar masrafa asla değmez.
Ben de Arma 3' de benzer sıkıntıyı yaşıyorum. Her ne kadar bir önceki işlemciye göre 3 kat FPS artışı olsa da oyundan kaynaklı bazı sebeplerden dolayı FPS droplar veya uzun süren oyunlarda yıkılan binaların etkisiyle FPS' de düşmeler oluyor fakat oyunun kendisi 45-60 FPS arası akıcı bir şekilde oynanabiliyor.
Yeni bir sisteme geçseniz bile bunun gibi optimizasyon sıkıntılı oyunlarda sağlıklı bir sonuç alamazsınız. Benzer sorunu 8. nesil I7 işlemci ile Escape From Tarkov' da yaşayan yayıncılar biliyorum. Boşuna masraf etmeyin bence.