Ryzen 1700 ve GTX 1070 sistem toplama

burakxyz

Megapat
Daha fazla  
Ryzen 1700 ve GTX 1070 ile bir sistem topladım. Nasıl olmuş sizce ? Asus'un VG248QE 144HZ 1MS monitörü ile kullanacağım. Tamamen oyun için alacağım. Monitörsüz maliyeti 5700 fakat Hepsiburada'da olan %15 KDV indirimiyle 4800 civarına geliyor. Sizin de önerebileceğiniz sistem varmı ? Sistemi de KDV indirimi ne zaman olursa o zaman alacağım.

1491761440396.png

1491761447769.png

1491761455109.png

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD ile Kasayı değiştirin.

RAM'i tek 8GB alabilirsiniz.
İleride geliştirmez daha kolay olur.

SSD olarak Samsung 850 EVO ya da Corsair Force LE 560/530 alınız.

Kasa olarak ise o kasaya 290 TL verilmez.
Çok daha kalitelisi alınır o paraya.

Corsair ya da Zalman Kasa alınız.

Corsair'in R veya Spec serisi kasalarına bakabilirsiniz.

Zalmanın Z3+ ve R1 Kasalarına bakabilirsiniz.

Ramleri zaten değiştirmiştim 2x8 şeklinde yanlış SS atmışım.

Dark N10 seçmiştim çünkü; 5 fanı var, içi ferah geniş bir kasa, toz tutucu filtreleri var, fan kontrolcüsü var istediğimiz gibi kolayca sessiz-serin gibi seçeneklerle ayarlayabiliyoruz. Kısacası kullanışlı bir kasa.

Depolama konsunda tek SSD koydum 500GBlik. HDD + 250GB ssd yapmak istemedim. Sistemi direk SSD içine kurayım ve SSD ye depolama sıkıntısı olmadan oyunlarımı yüklerim dedim. Sonradan HDD ekleyebilirim. Bunu seçmemin nedeni de hem diğer karşısındaki SSDlere göre ucuz olması ve yorumları okudğumda herkesin memnun kaldığımı gördüm.

Sonuç olarak kasayı değiştirdim Corsair 100R zaten aklımda vardı ama sistemi Hepsiburada üzerinden alacağım için PSUsuz modeli yok 600w +80 PSUlu modeli var sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum zaten.

SSD konusunda onu değiştiremem. Bütçemi aşıyor 200TL fark var aralrında. Aslında bütün dediğiniz parçalara önceden bakmıştım. Fiyat konusundan dolayı bunu terih etmiştim.

Ayrıcı performans testlerine göre R5 serisinden 1600X i de tercih edebilirim. O zaman bütçede açılacak yere sıkıştırabilirim.

Adsız.png

Ramleri zaten değiştirmiştim 2x8 şeklinde yanlış SS atmışım.

Dark N10 seçmiştim çünkü; 5 fanı var, içi ferah geniş bir kasa, toz tutucu filtreleri var, fan kontrolcüsü var istediğimiz gibi kolayca sessiz-serin gibi seçeneklerle ayarlayabiliyoruz. Kısacası kullanışlı bir kasa.

Depolama konsunda tek SSD koydum 500GBlik. HDD + 250GB ssd yapmak istemedim. Sistemi direk SSD içine kurayım ve SSD ye depolama sıkıntısı olmadan oyunlarımı yüklerim dedim. Sonradan HDD ekleyebilirim. Bunu seçmemin nedeni de hem diğer karşısındaki SSDlere göre ucuz olması ve yorumları okudğumda herkesin memnun kaldığımı gördüm.

Sonuç olarak kasayı değiştirdim Corsair 100R zaten aklımda vardı ama sistemi Hepsiburada üzerinden alacağım için PSUsuz modeli yok 600w +80 PSUlu modeli var sıkıntı çıkarmaz diye düşünüyorum zaten.

SSD konusunda onu değiştiremem. Bütçemi aşıyor 200TL fark var aralrında. Aslında bütün dediğiniz parçalara önceden bakmıştım. Fiyat konusundan dolayı bunu terih etmiştim.

Ayrıcı performans testlerine göre R5 serisinden 1600X i de tercih edebilirim. O zaman bütçede açılacak yere sıkıştırabilirim.

Eki Görüntüle 225932

1) Ryzen 5 1600 de alabilirsiniz böylece ekstra fan almaya gerek kalmaz ama GTX 1070 ile nasıldır bilemem.

2) Kasa olarak ise Corsair çok daha kaliteli bir kasa. Hem de daha ucuz. 5 Fanlı diye orta kalite bir kasaya o kadar para verilmez. Corsair 100R seçmekle iyi karar vermişsiniz.

3) SSD'ye karışmıyorum ama ben olsam 1TB HDD alırdım 120GB'da SSD alırdım.

Windows'u, Chrome'u filan SSD'ye kurardım. Oyunları ise HDD'ye kurardım.

Daha ucuz olurdu, böylece hem daha fazla depolama alanım olurdu hem de SSD sayesinde sistem hızlanmış olurdu.

HDD olarak bunu öneririn kesinlikle:
Toshiba 8.9cm (3.5'') 1TB SATA3 Desktop P300 7200 64

SSD olarak ise bunu öneririm:
Corsair 120GB Le Force 560/530 (CSSD-F120GBLEB)

Toshiba bu P300 serisi HDD'yi yeni çıkardı ve çok hızlı bir HDD.

Corsair Force LE ise yüksek okuma-yazma hızına sahip ve daha kaliteli.

4) RAM'i 2x8 yapmanız iyi olmuş.

Son düzenleme:
Şu anda tamamen R5lerin performans testlerini bekliyorun. Güzel sonuç verirse ona göre sistemi şekillendireceğim. Yarın zaten çıkıyor R5ler.

Şu anda tamamen R5lerin performans testlerini bekliyorun. Güzel sonuç verirse ona göre sistemi şekillendireceğim. Yarın zaten çıkıyor R5ler.

Çıktılar hocam. Teknobiyotik isimli mağazada mevcut.

Biliyorum bende gördüm. Şu anda gönderim yapmıyorlar. Yarın yapıcaklar. Ve birde sormak istediğim bir soru var. Böyle bir sistem toplamışken Windows 10 almadan olmaz. OEM windows 10 nedir beni aydınlatırmısınız. Nasıl kullanılır ? Flash içinde bi windowsu gönderiyorlar yada KEY mi veriyorlar onun olayı nedir ?

Biliyorum bende gördüm. Şu anda gönderim yapmıyorlar. Yarın yapıcaklar. Ve birde sormak istediğim bir soru var. Böyle bir sistem toplamışken Windows 10 almadan olmaz. OEM windows 10 nedir beni aydınlatırmısınız. Nasıl kullanılır ? Flash içinde bi windowsu gönderiyorlar yada KEY mi veriyorlar onun olayı nedir ?

Hocam yazılım maalesef bilmiyorum. Tek bildiğim donanım.

@ShadYaqz Hocam yardım edebilir belki.

OEM sadece tek sistemde kullanabileceğiniz, girdiğiniz sistemde kayıt altına tutulan -anakarta işlenen- ve başka herhangi bir sistemde kullanamayacağınız lisans türü.
Anakartınızı değiştirmediğiniz sürece tek sistemde sonsuza kadar kullanabilirsiniz, fiyatları da çok daha uygundur. Alacağınız zaman size lisans anahtarını gönderirler siz de bu anahtar ile aktivasyonu gerçekleştirirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı