Ryzen 1700X için CM MasterLiquid Lite 120 alınır mı?

Yeterli mi diye bir şey yok esasen. Bu daha çok kullanım şeklinize bağlı. Örneğin normal kullanım için fazlasıyla yeterli ama ok, işin içine OC da girerse yeterli değil tabi. OC için de yeterli gelsin derseniz kesenin ağzını bi 3-4 kat daha açmanız gerek.
O fiyat aralığında alınabilir bir soğutucu mu diye soracak olsanız evet, alınabilir tabii.

Bende Ryzen 1600 aldım, yanında birde masterliquid lite 120 alıyım dedim bu sıcak günlerde durduğu yerde fanlar deli gibi çalışmaz diye, iyi soğutur diye. Acaba almalı mıyım ? Küçük bir ihtimal belki O.C yaparım.

@Yessjett, bu soğutucu 120'lik fana sahip ve max 2000 RPM'de çalışmakta. Bu soğutucunun bu sıcak havalarda iyi soğutabilmesi için yüksek devirde (RPM) çalıştırmak gerek ki bu da pek de sessiz çalışacağı anlamına gelmez. Ama öyle ya da böyle stok fandan ve özel bir çok hava soğutmadan çok daha iyi soğutacaktır.

Ben sessiz olabilmesi için düşük devirde çalıstirmak istiyorum ve yeteri kadar da soğutmasını istiyorum diyorsanız bunun 240'lık modelini almalısınız. (Daha uzun radyatör ve iki kat hava akışı.)

Giriş seviye sıvı soğutucu almak yerine Noctua, Thermalright, Scythe, Be Quiet gibi markaların üst seviye hava soğutucusunu tercih etmek gerekir.
Şahsen artık o suğutucuların taraftarı değilim. Ama almak isteyenlere de yok demeyip öneride bulunabiliyorum tabi.
Neden derseniz, bu soğutucular hem fiyat olarak hem de sogutma olarak giriş seviyesi sıvı soğutmalara yakınlar zaten.

Bu gibi giriş seviyesi de olsa sözünü ettiğiniz hava soğutuculardan hem daha şık duruyorlar hem de yok RAM'ler kapandı yok bilmem kasaya sığmadı derdi yok. Kaldı ki önerdiğim 240'lık radyatörlü soğutudan daha iyi soğutacak hava soğutma tanımıyorum :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı