kardeşime hediye amaçlı bir sistem toplamayı düşünüyorum. Hep notebook kullandım. Donanım parçaları hakkında az çok bilgim var ama ilk defa masaüstü bir sistem toplayacağım için fikirlerinize ihtiyacım var. 2600 TL'ye mâl oluyor. Aşağıdaki sistemde bir uyumsuzluk vs var mı sizce?
Ryzen 3 2200 3.5 GHz
Gigabayte A320M-S2H 3200 MHz
Corsair 8 GB DDR4 3000 MHz tek slot RAM
Everest Eps-6600 gerçek 600W (Peak 650w) 12 cm fanlı.
Kasa, HDD ve SSD mevcut
Ekran kartı kafamı çok karıştırdı. Şuan düşündüğüm: Sapphire Pulse AMD Radeon RX570 4 GB 256 Bit DDR5 Ekran Kartı (11266-34-20G). Normal RX 570'e göre fiyatı çok uygun. Link koymak istemedim ama Hepsiburada vb yerlerde satıliyor. Normal olandan farklı olarak tek fanlı. Korkum Çin'den getirtilen vasat çakmalardan olmasi. Yardımcı olursanız sevinirim.
çok Teşekkür ederi Üstadım dediklerini revize edip alıyorum şimdi.bir sorum daha olacak alacağım ram anakartın destek listesinde 2133 mhz olarak görünüyor bu abileceğim son hızmı yoksa sonrasinda biosdan 2999 a yükseltilebilirmi?
1. O Anakartı alırsanız BIOS güncellemesi yapmak zorundasınız.
2. Everest PSU mu? Yapmayın be
Bütçeniz 2600 TL mi? Monitör dahil mi? Tek siteden mi toplamanız gerekiyor?
Tek fanlı RX 570 konusuna gelince:
Konuyu hortlatacağım ama Sapphire RX 570 ITX lerin VRM hakikaten zayıf. Belli bir noktadan sonra MOSFETler ve sonra da sigorta atıyor. Yani kart ölüyor. Kısacası Mosfet koruması (eğer var ise) yeterli seviyede değil. RMA'ya (garantiye) göndermeniz gerekiyor. Başka Sapphire RX 570 Pulse (ITX olmayan vesiyonu), RX580 Vega56, Vega64... lerde bu sorun başıma hiç gelmedi. Sadece RX570 ITX lerde bu sorunla karşılaştım. Büyük ihtimalle yerden kazanmak için olmaması gereken kararlar almışlar...
Araştırmadan seçmistim kurcalayınca alınmaz olduğunu anladım everestin.high power a ait 500w 80plus bir psu ya karar verdim.bios güncellemedim daha önce ama yapamayacağım uzmanlık isteyen birşey değildir herhalde yani öyle umuyorum evet monitör, kasa,hdd mevcut.tek siteden değil farklı da olur. bütçe kalmadı hep bi iyisi diye diye 3 bin e dayandık.zaten taksit yapınca total de 200 tl faiz yansıyo.
Şimdi bakabildim yazına.teşekkür ederim ilgin için.İndirimler bitiyor diye acele edip satın aldım ekran kartını hayırlısı artık.işlemciyi zaten almıştım .bana ram konusunda yardim edebilirmisiniz.bu bellek(ram) 3000 mhz anakartta 3000 destekli olarak satılıyor. ama destek listesinde ram için 2133 diyor. Xmp yapılabilir mi bu sistemde.