Ryzen 2200g ve MSI B450M PRO-VDH Overclock

Daha fazla  
İşlemci hızını 3.7'ye çektim. Forumda okuduğum eski konularda bazı kullanıcılar 3.7GHz hızını 1.3V ile ayarlanması gerektiğini yazmış. Ben OC yaptığımda ise varsayılan voltaj 1.4V gözüküyordu. Bu değerin fazla olabileceğini düşünüp 1.3'e düşürdüm ve ayarı kaydederek sistemi yeniden başlattım ancak bilgisayar açılmadı.

Biraz acemiyim, BIOS pilini çıkarmam gerektiğini düşünüyordum. 2-3 saat sadece BIOS piliyle uğraştım ancak görüntü alamadım. En sonunda ise CMOS sıfırlayarak sistemi açabildim.

Sadede gelirsek 3.7GHz için 1.4V varsayılan değerinde yaklaşık 3 saat oyunlarda test ettim. Sıcaklık değerleri normaldi. Bu voltajda kullanmam sorun yaratır mı acaba ?

Son düzenleyen: Moderatör:
3.7 GHZ O.C ? Zaten o hız işlemcinin boost hızı bir şey yapmadan o hıza çıkıyor zaten o işlemci.
Eğer illaki O.C yapacaksanız Amd Ryzen Master ile 3.85 veya 3.90 GHZ çıkarabilirsiniz voltaj otamatikte kalsın.

Turbo frekansına OC yapmak için 1.4V istemesi bana anormal geldi. Belki Vega çekirdeklerinden dolayı olabilir gerçi ancak benim Ryzen 1600'ü 3.2'den 3.9 çıkartmam için 1.3250V yetiyor.

Voltajı klavyedeki "-" tuşuyla bir tık düşür, Prime95'den "maximum power consumption" testini 10 dakika çalıştır. Sorun olmazsa aynı işlemi sorun olana kadar tekrarla.

OC şans işi maalesef. Ancak 0.2 GHz arttırmak için voltajı 1.4'e çıkartmak... Aşırı şanssız olabilirsin:penguen:
3.7 GHZ O.C ? Zaten o hız işlemcinin boost hızı bir şey yapmadan o hıza çıkıyor zaten o işlemci.
Sadece tek çekirdek kullanımında çıkabiliyor o hıza:) Arkadaş tüm çekirdekleri 3.7'ye yükseltmiş.

Turbo frekansına OC yapmak için 1.4V istemesi bana anormal geldi. Belki Vega çekirdeklerinden dolayı olabilir gerçi ancak benim Ryzen 1600'ü 3.2'den 3.9 çıkartmam için 1.3250V yetiyor.

Voltajı klavyedeki "-" tuşuyla bir tık düşür, Prime95'den "maximum power consumption" testini 10 dakika çalıştır. Sorun olmazsa aynı işlemi sorun olana kadar tekrarla.

OC şans işi maalesef. Ancak 0.2 GHz arttırmak için voltajı 1.4'e çıkartmak... Aşırı şanssız olabilirsin:penguen:

Sadece tek çekirdek kullanımında çıkabiliyor o hıza:) Arkadaş tüm çekirdekleri 3.7'ye yükseltmiş.

Hocam oc işinden hiç anlamıyorum desem yeridir. İlk seferinde MSİ APP Manager içindeki Command Center'ı kullanarak oc yaptım. O programda da varsayılan voltaj 1.4 olmuştu. Daha sonra Ryzen Master kullanarak voltajı düşürünce sistem açılmadı.

1.4V çok mu fazla kaçıyor ? Belki bu değerler anarkartlara göre değişiyordur.

Demek ki o gerilim değeriyle frekans değeri uygun değil. 2200G kullanmadım ama işlemciden işlemciye değişkenlik gösteriyor GHz değerlerini aşırtırken gerilim değeri ayarı. Kesinlikle bilen birine sormak gerekiyor bu işlemi yaparken veya videolardan da bakabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı