Ryzen 2400 sisteme 500W PSU yeterli mi?

Jvlx

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba. Aylardır kafama takılan bir sorun var. 5 ay önce topladığım sisteme 2. el Dark Force 500W (DKPS500S1) aldım. Sistemim şu şekilde:

AMD Ryzen 5 2400G
MSI B350M Mortar Artic
2x4 GB GSkill TridentZ 3466 MHz RAM
Harici GPU yok.
1 adet 7200 RPM HDD
1 adet SSD
3 adet 12 cm kasa fanı
1 adet mouse
1 adet klavye ile

Bu donanımlar için yeterli midir bu PSU?

Son düzenleyen: Moderatör:
Overclock yapmayı düşünüyorum apu ya birçok video da 1500mhz lere rahat çıkartabiliyorlar vega11 i. Bende 1300 mhz bile yapınca ekranda kararmalar oluşuyor, voltaj artırıyorum yine aynı şekilde, 1400 1500 mhz lerde direk mavi ekran veriyor zaten. Bunun psu ile alakası olabilir mi? Aslında merak ettiğim konu bu.

1240mhz yerine 1500mhz, 250 260 mhz lik bir fark oyunlarda 5 10 fps fark yaratmaz mi ayrıca bu şekilde kullanabileceğim bi ortam varken stok şekilde kullanmak hoşuma gitmiyor, rahatsız oluyorum bu durumdan.

Fazlasıyla yeterli. Harici GPU kullansanız bile yeterli olacaktır.

Hız aşırtma konusuna gelirsek, RAM frekansı çok yüksekken hız aşırtma yapmaya çalışırsanız anakart yetersiz kalabilir. Önce RAM frekansını kısın, ondan sonra işlemci ve grafik birimini hız aşırtmayı deneyin. Gerçi APU işlemcilerde RAM frekansını kısmak performansı düşürecektir, işlemciyi hız aşırtmanız ancak bunu dengeleyecektir.. Yazdığınız kadarıyla stok soğutucu (kutunun içinden çıkan) kullanıyorsunuz. Hız aşırtmaya soyunmanızı önermiyorum. Maksimum performans istiyorsanız RAM frekansını 3466 MHz'de kullanın.

Yok kendim parça parça topladım. Öğrenciyim bütçe sıkıntısı da olunca 2. El yoluna gittim. Evga450bt düşünüyorum 2. El 1 haftalık psu ama değer mi? Amacım sadece 1500mhz de çalışması. Cpu soğutucusu diye düşünürken psu ya geldi olay. Kesin psu kaynaklı diyebilsek şuan vereceğim siparişi.

3200mhz de stabil çalışıyor 3466 mhz de birçok mavi ekran alıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…