Ryzen 2400G Sistem Mavi Ekran Hatası

Bekirmahsenoğlu

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci: Ryzen 2400G
Anakart: Bazooka B350m
RAM: Corsair 2x8 3000MHz

2-3 günde bir mavi ekran yiyordum. BIOS update yaptıktan sonra yaklaşık 20 gün sonra yine mavi ekran yedim driverleri silip baştan yükledim minidump dosyasının linkini drivere attım. Linkte aşağıda ben de sorunun ne olduğunu anlayamadım mavi ekran görüntüsünü atıyorum buraya. Fazla HD değil özür dilerim.
Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

hata.rar

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle DDU ile GPU driverlarını kaldır. Sonra GPU driverlarını resmi sitesinden indir ve kur. Sonra bir de MemTest86 ile ram testi yap. Ayrıca ekran kartın ve DirectX'in güncel olmadığından dolayı da mavi ekran hatası almışsın. BIOS dahil her şeyin güncel sürümünü yükle.
Öncelikle DDU ile GPU driverlarını kaldır. Sonra GPU driverlarını resmi sitesinden indir ve kur. Sonra bir de MemTest86 ile ram testi yap. Ayrıca ekran kartın ve DirectX'in güncel olmadığından dolayı da mavi ekran hatası almışsın. BIOS dahil her şeyin güncel sürümünü yükle.

Çözüm
İşlemci: Ryzen 2400G
Anakart: Bazooka B350m
RAM: Corsair 2x8 3000MHz

2-3 günde bir mavi ekran yiyordum. BIOS update yaptıktan sonra yaklaşık 20 gün sonra yine mavi ekran yedim driverleri silip baştan yükledim minidump dosyasının linkini drivere attım. Linkte aşağıda ben de sorunun ne olduğunu anlayamadım mavi ekran görüntüsünü atıyorum buraya. Fazla HD değil özür dilerim.
Vereceğiniz cevaplar için teşekkür ederim.

hata.rar
Ryzen 2400G APU overclock sonrası görüntü gelmeme sorunu
Ryzen 2400G Sistemin Mavi Ekran Hatası
Ryzen 5 2400G'nin Kilitlenme Sorunu
Ryzen 2400G Sistemin Mavi Ekran Hatası Vermesi
İncelerseniz ne ile ilgili olduğunu ve nasıl yöntemler uygulayabileceğiniz hakkında fikir edinebilirsiniz. Anakart BİOS larında sorun var, işlemci kaynaklı bizde yeni güncellemeler bekliyoruz.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı