Ryzen 2600 GTX 1650 Super sistem FPS düşmesi

YasinÇ.

Decapat
Herkese selam. 2 ay önce yeni bir bilgisayar aldım. 1 ay önceye kadar bir sorun yoktu. Fakat bir ay önce bilgisayarı açtığımda counter-Strike GO 400 FPS stabil alırken şu an 250-130 arası gidiyor. Ayrıca GTA V'de FPS 75 iken Online veya offline fark etmiyor bazen bir anda FPS 70-60-50 düşüyor. Sebebi nedir acaba sistem özelliklerim aşağıda.

-MSI B450M'a Pro Max.
-GTX 1650 Super 4 GB GDDR6 bellek.
-SU630 480 GB SSD.
-Kingston 16 GB RAM.
-Ryzen 5 2600 işlemci.

Bu arada arada disk kullanımı boştayken dahi %20'lere çıkıyor. Ayrıca normalde v-Sync kapalıyken GTA V'de 120 FPS almama rağmen kasma hissediyorum. Lütfen bakar mısınız? @Recep Baltaş.

Dosya Ekleri

• Grand Theft Auto V Screenshot 2020.07.20 - 21.55.42.05.png
    Grand Theft Auto V Screenshot 2020.07.20 - 21.55.42.05.png
    802,5 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleyen: Moderatör:
GTA gibi çok geniş bir dünyaya sahip bir oyunda ekrandaki birimlere göre o FPS değer değişimleri normal bence. 75'ten 20'ye falan düşmüyorsa bence dert edilecek bir şey değil.

Oyunu SSD'ye mi kurdun? Su 630 kronik sorunlu SSD. Denetim masası ayarlarından Performans'a getir. Windows'tan da aynı şekilde performans ve enerji bölümünden Performans'a getir. Güncellemeleri yap.

BIOS Update XMP kadar her şey güncel ve performansta.
GTA gibi çok geniş bir dünyaya sahip bir oyunda ekrandaki birimlere göre o FPS değer değişimleri normal bence. 75'ten 20'ye falan düşmüyorsa bence dert edilecek bir şey değil.

FPS'i V-Sync ile sabitlmeyince 120 FPS'de alsam hafif kasıyor gibi gözüküyor sabitleyince de 70'de düşse fark ediliyor.

FPS'i V-Sync ile sabitlmeyince 120 FPS'de alsam hafif kasıyor gibi gözüküyor sabitleyince de 70'de düşse fark ediliyor.
Oyunu SSD'ye mi kurdun? Su 630 kronik sorunlu SSD. Denetim masası ayarlarından Performans'a getir. Windows'tan da aynı şekilde performans ve enerji bölümünden Performans'a getir. Güncellemeleri yap.

Evet bilgisayarda sadece SSD olduğu için SSD'ye kurulu.

Bu arada oyunda genel olarak bir düşme var yani birkaç dakika boyunca 50-60 olarak kalıyor sonra düzeliyor.
Nedenini bilen yok mu arkadaşlar.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı