Ryzen 2600 & MSI RX5600 XT Gaming X sistem toplama

Bütçe
7800

Jet Brody

Centipat
Aşağıdaki görselde özelliklerini paylaştığım sistemi almayı düşünüyorum. Bu sistem oyun için olacak ve bileşenleri İtopya'dan topladım. Kafama takılan birkaç soruyu cevaplamamda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bütçem en fazla 7800 TL ve artırma gücüm yok.
1-Kasa ve PSU ayrı almadım yoksa bütçemi en az 500 TL aşıyor. Bu kasa PSU ile geliyor ama ekran kartım 2x8 pin güç girişi istediğinden kasayla gelen bu PSU'da bu özellik var mıdır bilemedim. Hiçbir yerde bu dahili PSU ile ilgili bir şey yazmıyor. Ne yapmalıyım?
2-Kasanın özellikleri sizce iyi midir?
3-Ryzen 2600 gibi bir CPU MSI RX 5600XT'de darboğaz yapar mı? Şu an stockta Ryzen 2600X yok ama onun gelmesini mi beklemeliyim yoksa 2600'de yeter mi?
4-İtopya'nın montaj ve Driver kurulumu hizmetinde ekran kartıma (RX 5600XT'nin BIOS durumu malumunuz) BIOS güncellemesi sizce yapılır mı (bu soruyu kendilerine de soracağım) ve 1. sorumda bahsettiğim güç pini olayında uyumsuzluk olursa bana bildirirler ve düzeltirler mi acaba, böyle bir olasılık var mıdır yoksa kendim işi garantiye mi almalıyım?
Bu ilk toplama sistemim olacağından endişeliyim, teknik bilgim de yetersiz. Her türlü öneriye açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç kaynağı konusunda sorun olmaz. Fakat bu karta bu fiyat çok fazla.
Neden RX5700 den daha pahalı RX5600XT alasınız ki?

Siz deyince tekrar bir girip baktım itopyanın sitesinden, bu fiyattan daha ucuz bir RX5700 göremedim, belki gözden kaçırdım ama sizce MSI'ın bu modelinin TwinFrorz7 soğutmasına bu para verilmez mi? Bundan daha ucuz RTX2060 lar var gerçi evet; belki de soğutmayı gözümde fazla büyütüyorum.

Monitör hariç bu para bu kasaya çok bu paraya 3600 toplarsın.

.

Ekran kartını da bekle istersen İncehesap'da cuma indirim vardı 1660 Ti ekran kartını 2000TL satıyorlardı

Diğer ürünlerde resimde SSD 800 TL'ye 1TB alırsın 7000TL geçmez bile.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2020-04-03 at 23.40.36.jpeg
    52,2 KB · Görüntüleme: 43
Ultra saçma bir sistem şunlara bakın:

Sadece itopya sitesini referans alıyorsanız, başka bir yerden başka kart almak istemiyorsanız siz bilirsiniz. 2800 liraya RX5700 varken sadece itopya da satılıyor diye bir alt modeline 350 lira fazla verdikten sonra benim başka yapacak bir tavsiyem yok.

Hocam tavsiyelerinizi ciddiye alıyorum şahsen, itopya diye diretmemin bir sebebi şu ben ayrı yerlerden parça söyleyip kendim montelemeye çekiniyorum, hiçbir ne bilgim var bu konuda ne de tecrübem var. Qp gibi yerlerden de biraz araştırayım o zaman.

Hocam ben de yeni sipariş verdim ayrı ayrı yerlerden resimlerdekini N11'den RAM'leri QPden ekran kartı için haftaya cumayı bekliyorum SSD M.2 daha karar vermedim ama sanırım XPG Q6000 1TB alacağım fiyatı uygun okuma ve yazma hızı oyundayken 3500-3000 olması fark etmiyor dediler o yüzden 2000 okuma hızlı alıyorum 3500 okuma 500GB alacağıma aynı paralara 1TB alabiliyorum ayrı ayrı stelerden parçaları ucuza toplayarak hem bütçeni aşmamış oluyorsun hem de kafanda kurmak istediğin bilgisayarı bütçene göre toplayabiliyorsun kurulumuna gelecek olursak Technopat YouTube kanalınında zaten detaylı anlatımlar var bende oradan baka baka kurarım diye düşünüyorum

Dediğiniz anlaşılan en verimli yol. Yukarıdaki diğer tavsiye verenlere ve size teşekkür ederim. Kendine güvensizlik başa bela gerçekten, bilgisayara zarar verme korkusu da öyle keza. Yukarıdaki sistemi komple çöpe atıp ayrı yerlerden yukarıda yazılanlar ışığında tekrar bakacağım. Bu ilk konu açmam olduğu için de yanlış anlaşılmak istemem hepinizin tavsiyeleri önemli. Minnettarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…