Ryzen 2600 ve GTX 1060 sistem toplama

emiracaaar

Hectopat
En geç 1 hafta içinde almayı planlıyorum. Asıl amacım oyun oynamak fakat bunun yanında render yapmayı da düşünüyorum. Kasa, ram gibi şeyleri rgb seçmeye çalıştım o yüzden sistem bu fiyata kötü oldu sanırım. Önerilerinizi bekliyorum. İtopya veya Sinerji'den almak öncelikli tercihimdir. Teşekkürler.
@Pantheon
Screenshot_3.png

Yanlış Bilgilendirme
Söyle söyleyim İntel tabanlı sistem topladığında çekirdek performansı AMD 'nin 3-4 katı daha fazla performans veriyor ve haliyle oyunlarda drop yaşamıyorsun fakat AMD bu rekabeti kaldırmak için Ghz frekanslarını yüksek tutuyor ama yinede İntel performans olarak üstünlük sağlıyor.

Öncelikle Ryzen almakla bence doğru karar vermişsiniz. Şu ana karta bakmanızı öneririm ama seçim sizin tabii ki. MSI X470 GAMING PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3466MHz (OC) USB3.1 Anakart

Ryzen ile İntel tekli çekirdekte neredeyse aynılar. Bu farkı sadece 1080p'de görürsünüz İntel'de. Ama Ryzen bunun yanında yüksek çoklu çekirdek ve daha az ısınmayı artı olarak koyuyor.

Monitör hariç 6500₺ gibi bir fiyat çıkıyor, çok fazla sanki.
bu şeylerde pek bilgim yok olduğu kadarı ile topladım.
Öncelikle Ryzen almakla bence doğru karar vermişsiniz. Şu ana karta bakmanızı öneririm ama seçim sizin tabii ki. MSI X470 GAMING PLUS AM4 AMD Ryzen™ DDR4 3466MHz (OC) USB3.1 Anakart

Ryzen ile İntel tekli çekirdekte neredeyse aynılar. Bu farkı sadece 1080p'de görürsünüz İntel'de. Ama Ryzen bunun yanında yüksek çoklu çekirdek ve daha az ısınmayı artı olarak koyuyor.
söylediğin anakart ile benim seçtiğim anakart arasında fiyat farkı var ve 7500 TL'yi aşmamak istiyorum çok.
Bu kadar bütçen var ise intel tabanlı sistem toplamanı tavsiye ederim.
AMD almam hem render için hem de gelecekte kullanmam için daha yararlı olur diye düşünüyorum.
Daha iyi bir sistem toplama şansımız var mı yoksa aşağı yukarı bu sistem gibi mi olur sizce ?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı