Ryzen 2600 ve GTX 1070 düşük GPU Kullanımı

Minpachie

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar,

Yeni sistem topladım ve sadece şu ana kadar 3 oyun oynadım. League of Legends, CSGO ve GTA 5.
3 oyunda da herhangi bir FPS sıkıntısı yok fakat ASUS GPU TweakII programından baktığımda CSGO ve LOL'de %15, GTA 5'te ise %52 GPU kullanımı gözüküyor. Bu neden kaynaklanıyor? Ekran kartımda bir problem mi var? ASUS GPU TweakII'de OSD açtığımda program kilitleniyor ve oyun içinde göremiyorum. ALT+TAB yaparak bakabiliyorum değerlere.

Sistem:
  • AMD Ryzen 5 2600
  • MSI B450M PRO-M2
  • Gskill 8GB (1x8GB) RipjawsV Kırmızı 3000MHz
  • Asus GeForce GTX1070 Dual 8GB
  • WD Blue 1TB 7200Rpm
Sıcaklık değeri ise GTA 5'te %70-75 arasında oynuyor. Teşekkürler, iyi forumlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci fanı dengesiz takılmış ise fazla ısınması frekans dengesizliğine buda ekran kartını besleyememesine (darboğaza) neden olabilir. 1 cm bile dengesizlik sonucu olabilir tekrar çıkraıp takmanızı öneririm. Banınız kalktığında afterburner ile sonuçları paylaşınız.

Aldığım değerler bu şekilde. 1080p ve 4K olarak çalıştırdım oyunları. League of Legends ve CSGO'da 1920x1080 Full ayarlarda 100FPS'in altına düştüğü oluyor. İlk oynadığımda olmuyordu. 4K olarak da hem oynamakta sıkıntı çekiyorum hem de kaldırmadığından galiba GTA5'de 60'ın altında FPS değeri.

Dosya Ekleri

• CSGO (4K).png
    16,2 KB · Görüntüleme: 84
  • GTA 5 (4K).png
    16,4 KB · Görüntüleme: 84
  • LOL (4K).png
    8,4 KB · Görüntüleme: 80
  • CSGO.png
    10,8 KB · Görüntüleme: 82
  • GTA 5.png
    4,1 KB · Görüntüleme: 74
  • LOL.png
    11,6 KB · Görüntüleme: 71
1080pde CS:GO, LOL gibi oyunlarda yüksek fps istiyorsanız İntel tercih etmeliydiniz. İntel'in Ryzen işlemcilere göre tek çekirdek performansı daha yüksek olduğu için daha iyi performans verecektir.

Aslında sabit olmasını istediğim değer 144 civarları. 144Hz monitör aldım fakat arada düşüşler yaşıyorum. Bunun neden olduğunu anlamadım.
Sanırım konu başlığını MSI Afterburner ile yapmadan yanlış belirtmişim. Sorunum hala devam ediyor. Gördüğüm kadarıyla pek fazla bilgim yok fakat düşük CPU kullanımı gibi görünüyor. Yardımcı olursanız çok memnun kalırım.

Son düzenleme:
1080pde CS:GO, LOL gibi oyunlarda yüksek fps istiyorsanız İntel tercih etmeliydiniz. İntel'in Ryzen işlemcilere göre tek çekirdek performansı daha yüksek olduğu için daha iyi performans verecektir.
Konuya ve soruya pek alakali bir cevap degil.Bende i7 8750h kullaniyorum ayni sorun bendede var

Konuya ve soruya pek alakali bir cevap degil.Bende i7 8750h kullaniyorum ayni sorun bendede var
CS:GO gibi oyunlarda yüksek ekran kartları hiçbir zaman %100 kullanıma çıkamaz. Ancak en iyi kullanım değerlerini tek çekirdek performansı yüksek CPU'lar ile verirler. Tek çekirdek performansı yüksek olan CPU'larda genel olarak İntel markadır.

Peki benim sorunum nedir sence? i7 8750h islemci gtx 1060 ekran karti 8gb ram var.Vsync vs kapali.Hersey guncel.Sicakliklar normal.Gpu kullanimim %30 %40lara dusuyor pubgde haliyle fps 100den 45 50lere dusuyor

Peki benim sorunum nedir sence? i7 8750h islemci gtx 1060 ekran karti 8gb ram var.Vsync vs kapali.Hersey guncel.Sicakliklar normal.Gpu kullanimim %30 %40lara dusuyor pubgde haliyle fps 100den 45 50lere dusuyor
RAM'i dual channel 16 gb yapmayı deneyin. PUBG zaten fazlaca RAM isteyen bir oyun. Dual channel ile birlikte hem GPU kullanımınız artar hemde PUBG'yi doyuracak RAM'e sahip olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…