Ryzen 2600 ve RX 580 sistem görüntü vermiyor

Migalex

Decapat
İşlemci: Ryzen 5 2600
Anakart: Asus Tuf B450-Plus Gaming
Ekran Kartı: Gigabyte RX 580 Aorus 8GB
RAM: Corsair 16GB(2x8) Vengeance Lpx Kırmızı 3000 MHz CL15 DDR4
SSD: Adata 240GB SU650
PSU+Kasa: Aerocool Aero 500 600W 80+ Bronze Mavi Led Fan USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa

Arkadaşlar sistemi bugün topladım. Kablo bağlantılarım eksiksiz toplama videolarını saniye saniye inceledim bi hatamı yaptım diye. Monitör henüz gelmediği için HDMI ile TV'ye bağladım. Kasayı açıyorum tüm fanlar çalışıyor RGB ışıklarda aktif çalışıyor. Ancak BIOS menu için birşey tuşlama ekranı gelmiyor. TV sinyal yok diyor. Neden olabilir ? Anakartın da ekran kartının da HDMI girişlerini denedim.

Ekran kartını çıkararak denedim. Ramlerin yerini değiştirerek denedim bir sonuca varamadım.

Son düzenleme:
Çıkarsa bir hata olduğunu gösterir. Mutlaka bir noktada hata var. Kabloları gösteren bir fotoğraf gönderebilir misiniz ?
Hızlı Resim - Img 7017
Hızlı Resim - Img 7018
Hızlı Resim - Img 7019
Hızlı Resim - Img 7020

Şöyle atmak zorunda kaldım kusura bakmayın sosyalde 1 MB sınırı olduğu için yükleme yapamadım.
Bu arada açılışta hiçbir ses çıkmıyor. Fanların tamamı çalışıyor. RGB Ledler de yanıyor. @Ali Güngör

Son düzenleme:
Güç kaynağının kutusunun üzerinde hangi kablonun nereye takılacağı yazar doğru yere doğru kabloyu tak ayrıca bip sesi çıkması şart değil.
Güç kaynağı kasaya montajlı olarak geldi. Ayrıca EATX12V ye uygun 4+4 pinli tek bir kablo mevcut. Kasayı tekrar söktüm topladım. İşlemci pinlerinde bir sorun yok. Oturmasında da bir sorun yok. Ram'ler anakartın kitapçığındaki gibi monteli Dual Channel. Tek ram ile de denedim. Güzelce oturttum. Ekran kartıyla da görüntü alamadığım için direk söktüm. Bios pilini çıkarıp takma vs. google aracılığı ile bulunabilen yöntemleri denedim. Önce ekran kartının HDMI ile olmayınca. Onboard üzerinden elimde monitör olmadığı için HDMI ile TV'ye bağladım. Acaba sorun bundan mı kaynaklı ? Rahatsız ediyorum ancak biraz vakit ayırırsanız sevinirim. Tüm fanlar çalışıyor anakartın RGB ışıkları yanıyor. @Recep Baltaş @Ali Güngör
Ayrıca onboard kısmındaki USB takmış olduğum optik mouse ışık alıyor, klavye numlock ışığı vs yanıyor. USB ile telefon şarj etmeyi denediğim de şarj oluyor. Ancak HDMI ile bağlı olan TV sinyal yok diyor. Ayrıca PC kapalı iken TV'de gözükmeyen HDMI bağlantısı pc açınca aktif oluyor.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı