Ryzen 2600 ve RX 580 sisteme PSU önerisi

Reksiv

Decapat
Henüz çok yeni bir sistem topladım.

Ryzen 2600 Asus Tuf B450M Plus Gaming HyperX 3200 MHz RAM 2x8 500 Watt 80 Plus PSU mevcut ama 2 tane sorun var. Birincisi RX 460 ekran kartını taktığımda hiçbir şekilde görüntü alamadım. Daha sonra Asus ROG Strix RX 580 8 GB OC taktım ve görüntü geldi. Acaba RX 460 bozuk mu dedim ve eski bir kasaya RX 460 ekran kartını taktım. Bu kez de görüntü verdi. Anlayamadığım şey bu ekran kartı bozuk mu yoksa yeni sistem desteklemiyor mu? RX 460 ile kullanmayı planladığım için 500 Watt PSU almıştım RX 580 ile yetersiz olacağını düşünüyorum kaç Watt bir PSU almamı önerirsiniz? Biraz uzun oldu kusura bakmayın teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU alırken bu listeyi baz alınız, PSU Tier List Updated

Bu listede Tier 4 altından uzak durmalısınız. Bu listede yer almayan PSUlar kaale bile alınmaya değmeyecek, 2000 liralık sistemleri bile emanet etmemeniz gereken, hiçbir resmi PSU inceleme sitesi tarafından tanınmayan değersiz PSUlardır. Buna bu forumda yana yakıla övülen High Power'ın ne idüğü belirsiz PSUları, "oo cooler master hacım çok fena" diyerek pohpohlanan Masterwatt Lite sürümleri dahildir. Lite ve normal Masterwatt arasında dağlar kadar fark vardır ama ne yazık ki bilinçsiz PSU kültürü sebebiyle ülkemiz satıcıların bundan yararlanması yoluyla piyasamız PSU çöplüğüne döndürülmüştür. (lütfen dediklerimi çarpıtmayınız. MasterWatt PSUlar çok kalitelidir. MasterWatt Lite PSUlar ise çöplüğe bile atmaya değmeyecek, imha edilmesi gereken ünitelerdir. Benzer ismi taşıyor olabilirler ama durum böyle)

Şu an bu listede olan ve uygun bir Tier 3 PSU:

Şu an Türkiye piyasasında bulabileceğiniz en kaliteli 600-650W PSUlardan biridir. Fiyatı da kalitesine göre uygundur.

Bekleme lüksünüz varsa (nanokatalog bu ürünleri yurtdışından getirdiği için gelmesi 1-2 ay sürebilir)

Benzer fiyata Tier 2 olan ve GOLD sertifikalı inanılmaz kaliteli bir güç kaynağıdır. Bu denli kaliteli PSUlar, iki jenerasyon bilgisayar bile taşıyabilirler.

Son düzenleme:
Seasonic markası altında 750w veya üzeri güç kaynağı tavsiye ederim. Japon kondansatör kullanan kaliteli güç kaynaklarıdır .

Merhaba hocam, sorun yaşadığınız konu hakkında bir fikrim yok fakat psu olarak minimum bence 600W 80+ psu tavsiye ederim. Hem ileriye dönük olur hemde bir problem yaşarsanız acaba bu sistemi besleyemiyor mu gibi soru işaretleri kalmaz aklınızda. Sizin sisteminize benzer bir sistemim var 700W 80+ kullanıyorum.

RX 580 için üreticinin tavsiye ettiği en düşük PSU 500 W olarak geçiyor. PSU'lar kullanıldıkça performansında düşüşler olacağını söylüyorlar. Lakin bende 600W 80+ bir PSU aldım kafam rahat etsin ilerde sorun yaşamayayım diye.
Seasonic markası altında 750w veya üzeri güç kaynağı tavsiye ederim. Japon kondansatör kullanan kaliteli güç kaynaklarıdır .
Gereksiz masraf bu kadar yüksek bir PSU şuan ihtiyacı olmaz arkadaşın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…