Ryzen 2600 vs Intel i5 8400

Expedit

Hectopat
Daha fazla  
Oyun amaçlı kullanacağım sistem için uzun vadede hangi işlemci daha iyi olur? Şu anlık GTX 1050 Ti ile kullanacağım ama ilerde daha iyi bir ekran kartı alabilirim. I5 8400 seçersem ilerde yeni nesil ekran kartları ile darboğaz yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de iki işlemciden birini alacağım için hala düşünüyorum.

Intel tercihi:
Oyunlar için ideal.
Tek çekirdekte ki başarısı.
Sürekli anakart çıkarması sıkıntılı durum.

AMD tercihi:
Render için ideal.
Çoklu çekirdekte ki başarısı.
Sürekli anahtar çıkarmaması güzel.

Ekran kartı durumu:
Ilerde değiştirmeyi düşünüyorsan, Intel işlemcinin darboğaz yaşatma olasılığı olursa AMD işlemciden daha az olabilir.
Yine de ilerde ne olur bilinmez, belki AMD çoklu çekirdek başarısını tek çekirdekte de göstebilir.

Sonuç:
Intel almak daha mantıklı (Oyun için)
AMD almakta mantıksız sayılmaz.
Sanırım kararsızlığım sana pek yardımcı olmadı.

Ryzen 2600. Oyunda performansı İntel ile çok azalttı. Render performansı Ryzen 7 1700 ile aynı neredeyse. İleriye dönük. Çok çekirdek performansı daha iyi anlayacağın tek çekirdek performansı da yakın. Fiyatı daha ucuz ve çok kaliteli bir soğutucuyla geliyor.

Bir de Ryzen 2600 alırsan, anakartın yeni model olmadığı taktirde Ryzen 1. nesil işlemciyle bios güncellemesi yapman gerekecek. Aldığın yerden yaptırmayı unutma.

Bütçe sıkıntı değilse ben de Ryzen 2600 veya 2600x diyorum. i5 8400 ile aralarında gene 150-200 TL fark var. Ama aldımı en yeni ve performanslı işlemciyi almak lazım. Geleceğe yatırım olarak Ryzen diyorum hem çoklu çekirdek hem anakart ile soket yapısı olsun hem kağıt üstündeki performans olsun.

2600x fiyat farkına değer mi? OC yapmayı düşünüyorum. Bildiğim kadarıyla 2600 ile gelen wraith stealth pek iyi bir soğutucu değil, OC için tavsiye etmiyorlar. Bütçeyi artırıp 2600x alsam nasıl olur? Uzun süre değiştirmeyi düşünmüyorum işlemciyi.

2600x alarak çok mantıklı bir karar verirsin hem kısa vadede hemde uzun vadede seni üzmez kafan rahat şekilde takılırsın. Fiyat olarak uygun ve güzel bir soğutucu ile 1800x i geçmekte hatta bazı durumlarda i7 8700k yı bile geçtiği söyleniyo.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Daha çok hangi tip oyunlar oynadığını veya hangi işleri yaptığını soylemen bizim cevaplarımiz icin de daha kolay olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…