Ryzen 2600X ve Gigabyte GA-AX370 Düşük Frekans ve Overclock Yapma

yakari

Kilopat
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Meslek
Mezun ama işsiz güçsüz.
Merhaba arkadaşlar. Ryzen 2600X işlemci; tam yükte ortalama 65-70 derece arasında ve en fazla 4 GHz hızına çıkıyor. Benim bildiğim kadarıyla 4.2'ye kadar çıkması lazım. Sebebi ne olabilir sizce? Anakartım Gigabyte GA AX370 Gaming 3. Oyunlarda ortalama 55 ile 65 derece sıcaklıklara çıkıyor işlemci. Bir de bu anakart ve işlemci ile hız aşırtma nasıl yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar sorunu çözdünüz mü acaba? Aynı durum bende de var.

Merhabalar sorunu çözdünüz mü acaba? Aynı durum bende de var.
Sorunu kısmen çözdüm diyebilirim. Şöyle ki sıcaklık 60 dereceyi geçmeye başlayınca işlemci frekans değerlerini kısıyor. 4 ghz seviyesine kadar iniyor. Ancak bu durum oyunlar da fps drop gibi problemlere yol açmıyor. Stok işlemci soğutucusunu çıkarıp yerine Coolermaster taktım şuan oyunda 60 derecelere çok çıkmıyor zaten. İsterseniz steam üzerinden iletişime geçip sorunla alakalı ve öğrendiklerimle alakalı yardımcı olabilirim.

Çok teşekkür ederim yardımınız için peki artık sıcaklık 60 ° ileri geçmediği için frekans düşürmüyor değil mi ? Tamam ben sizi Steam üzerinden ekleyeyim daha çok bilgi alışverişi yapalım . Bende de herhangi bir fps drop yapmıyor. Ancak testlerde izliyorum test yapan kişiler 4200 MHz civarında kullanıyor o kafama takılmıştı.

Steam profil linkinizi atarsanız ekleyeyim direk.

Konuyu hortlatıyorum ama bende de AMD Ryzen 7 2700 var sistem yeni topladığım için şuan tek oyunla deneme şansım oldu PUBG de en fazla 3.4-3.5 GHz arasında oluyor. Sıvı soğutma var ve sıcaklık 40 dereceyi geçmiyor. Acaba PUBG de 4.1 Ghz çıkmaya gerek mi duymadı yoksa başka bir şey mi var?

Yeni konu açınız. Yardımcı olacaklardır.

Overclockta anakartin önemi büyük.
İlk aldığım anakart (mb) gygabayt ax370 idi, maalesef 2600 u overclock yapamadim. Araştırdığımda voltaj beslemesinin başarılı olmadığı yazıyordu.
Yerine aldığım MSI b450 Tomahawk ta hiç sorunsuz 4.1 e çıkardım.
2. sistemime aldığım MSI x470 gaming plus ise daha da başarılı. 2600 u 4.15 te stabil calistirdim.
Bu anakartta 8+4 pin CPU besleme var.

Özetle ne kadar köfte o kadar ekmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…