Pek bilmiyorum o konuları BIOS’a girdiğimde fotoğraf atacağım, siz bakarsanız sevinirim.Güzel o zaman ama işlemci frekansı kaçta ?
Ramlerin voltajınıda düşürebilirsin auto'da bırakma.
Tamamdır CPU ID indirin ordan bakalım bir de.Pek bilmiyorum o konuları BIOS’a girdiğimde fotoğraf atacağım, siz bakarsanız sevinirim.
15.nci dakika doldu AIDA64'ün ana sayfa penceresini kapatmak için çarpıya bastım stress testi sonucu da kapandı, önemli olan sıcaklık değerleri ise onlar aklımda söyleyebilirim, değilse tekrar yapayım testi.Güzel o zaman ama işlemci frekansı kaçta ?
Ramlerin voltajınıda düşürebilirsin auto'da bırakma.
CPU-Z mi hocam?Tamamdır CPU ID indirin ordan bakalım bir de.
Hocam PUBG’de ara sıra tam kullanıyor ekran kartını.CPU CORE ayarı nedir tam olarak performans kaybı var mı yok mu onu da bir bakın deneyin.
Ek olarak 2600X zaten overclock' lu bir işlemci ve çoğu kişi kullanıyor hızı aşağıya çekmenin bir anlamı yok o zaman niye aldım dersin bunu.
Bir arkadaşımın da aynı işlemci vardı böyle sıcaklık sorunu yoktu. PUBG ekran kartın gücünü tam kullanmıyor yani kesin sıcaklığı göremediniz henüz, Rainbow Six Siege yada BF1 gibi oyunlarda deneyin asıl sıcaklığı o zaman göreceksiniz. Varsa o tarz oyun deneyin tüm gücünü kullansın eğer sıcaklıklar gerçekten fazlaysa iade etme şansın varsa etmeyi deneyebilirsin.
Ekran kartın başta sıcak gelmesi büyük ihtimal Driver yüzündendir aynısı bende de oldu çünkü bir ayarı maksimum performans yapınca boşta bile olsa kart fazla hızlı çalışıyor kendi ayarında bırakınca düşük hızda çalıştığından sıcaklıkta düşük.
Sıcaklık ve işlemci frekansı önemli15.nci dakika doldu AIDA64'ün ana sayfa penceresini kapatmak için çarpıya bastım stress testi sonucu da kapandı, önemli olan sıcaklık değerleri ise onlar aklımda söyleyebilirim, değilse tekrar yapayım testi.
CPU-Z mi hocam?
Tekrardan yapıyorum testi hocam.Sıcaklık ve işlemci frekansı önemli
CPU Z evet.
AIDA64 ile test ediyorum şu anda.AMD Ryzen Master bazen yanlış gösterebiliyor. CPUZ veya HWMonitör kullanın.
Ara sıra kullanıyor fakat kullanım düşünce hızı frenlediğinden sıcaklıkta düşer ben de de ısınan bir kart var ön ve yan paneli açınca sıcaklığının düştüğünü görünce rahatladım ama Rainbow gibi tam yük binen bir oyunda test edince sıcaklığın tavan olduğunu gördüm hiç düşmedi o yüzden dedim eğer bu tarz sıcaklık varsa iade mantıklı çünkü ileride daha çok sıkıntı yaşatabilir.Hocam PUBG’de ara sıra tam kullanıyor ekran kartını.
100 TL gibi bir fiyatta işlemci soğutucusuyla Overclocklu bir şekilde ısınma yapmayacaksa alabilirim aslında.
Daha güçlü oyunum yok maalesef.
Hocam mesela iade edersem aynı karttan tekrar mı satın alacağım?Ara sıra kullanıyor fakat kullanım düşünce hızı frenlediğinden sıcaklıkta düşer ben de de ısınan bir kart var ön ve yan paneli açınca sıcaklığının düştüğünü görünce rahatladım ama Rainbow gibi tam yük binen bir oyunda test edince sıcaklığın tavan olduğunu gördüm hiç düşmedi o yüzden dedim eğer bu tarz sıcaklık varsa iade mantıklı çünkü ileride daha çok sıkıntı yaşatabilir.