Ryzen 2600X ve RTX 2070 ısınma sorunu

Güzel o zaman ama işlemci frekansı kaçta ?
Ramlerin voltajınıda düşürebilirsin auto'da bırakma.
15.nci dakika doldu AIDA64'ün ana sayfa penceresini kapatmak için çarpıya bastım stress testi sonucu da kapandı, önemli olan sıcaklık değerleri ise onlar aklımda söyleyebilirim, değilse tekrar yapayım testi.
Tamamdır CPU ID indirin ordan bakalım bir de.
CPU-Z mi hocam?

CPU CORE ayarı nedir tam olarak performans kaybı var mı yok mu onu da bir bakın deneyin.
Ek olarak 2600X zaten overclock' lu bir işlemci ve çoğu kişi kullanıyor hızı aşağıya çekmenin bir anlamı yok o zaman niye aldım dersin bunu.
Bir arkadaşımın da aynı işlemci vardı böyle sıcaklık sorunu yoktu. PUBG ekran kartın gücünü tam kullanmıyor yani kesin sıcaklığı göremediniz henüz, Rainbow Six Siege yada BF1 gibi oyunlarda deneyin asıl sıcaklığı o zaman göreceksiniz. Varsa o tarz oyun deneyin tüm gücünü kullansın eğer sıcaklıklar gerçekten fazlaysa iade etme şansın varsa etmeyi deneyebilirsin.
Ekran kartın başta sıcak gelmesi büyük ihtimal Driver yüzündendir aynısı bende de oldu çünkü bir ayarı maksimum performans yapınca boşta bile olsa kart fazla hızlı çalışıyor kendi ayarında bırakınca düşük hızda çalıştığından sıcaklıkta düşük.

Hocam PUBG’de ara sıra tam kullanıyor ekran kartını.

100 TL gibi bir fiyatta işlemci soğutucusuyla Overclocklu bir şekilde ısınma yapmayacaksa alabilirim aslında.

Daha güçlü oyunum yok maalesef.

Sıcaklık ve işlemci frekansı önemli

CPU Z evet.

Sıcaklık ve işlemci frekansı önemli

CPU Z evet.
Tekrardan yapıyorum testi hocam.

AMD Ryzen Master bazen yanlış gösterebiliyor. CPUZ veya HWMonitör kullanın.
AIDA64 ile test ediyorum şu anda.
Arkadaşlar güç kaynağı mı, ekran kartı mı tam karar veremedim ama sanırsam güç kaynağı, arada bir cırcır böceği gibi ses çıkartıyor bir sorun olur mu?

Hocam PUBG’de ara sıra tam kullanıyor ekran kartını.

100 TL gibi bir fiyatta işlemci soğutucusuyla Overclocklu bir şekilde ısınma yapmayacaksa alabilirim aslında.

Daha güçlü oyunum yok maalesef.
Ara sıra kullanıyor fakat kullanım düşünce hızı frenlediğinden sıcaklıkta düşer ben de de ısınan bir kart var ön ve yan paneli açınca sıcaklığının düştüğünü görünce rahatladım ama Rainbow gibi tam yük binen bir oyunda test edince sıcaklığın tavan olduğunu gördüm hiç düşmedi o yüzden dedim eğer bu tarz sıcaklık varsa iade mantıklı çünkü ileride daha çok sıkıntı yaşatabilir.

Hocam mesela iade edersem aynı karttan tekrar mı satın alacağım?

Kart mı problemli yani?
@Msevket44 Ekran kartını stress testine sokarak kontrol etsem nasıl olur, oyunda denemek yerine?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…