Ryzen 2600X Ya da i5 8400 Tabanlı Sistem Toplama

Arada bu kadar fiyat farkı varken RX 580 tercih edilmeli 1 sene kadar Palit Jet Stream kullandım gerçekten çok başarılı bir kart fakat parasını hak etmiyor daha doğrusu GTX 1060 şuan parasını zerre hak etmiyor o yüzden RX 580 modeline yönelin aynı performansı alırsınız 1080P oyunda Intel daha iyi FPS verecektir fakat R5 2600X 2 gömlek üst bir işlemcidir arada oynayan FPS neredeyse yok denecek kadar az olur o sebepten AMD seçilmelidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benchmarklarda FPS olarak İ5 8400 1-2 FPS önde olabilir bakmadım. Yalnız kullanım değerlerine dikkat etmek lazım. 1080P'de İntel, AMD'ye göre kendini çok kullanıyor arada %60'lık kullanım farkları oluyor genellikle.

Ekran kartı olarak kesinlikle Sapphire rx580 öneriyorum. İşlemci bütçen varsa Ryzen 5 2600x almalısın geleceğe yönelik olması açısından avantajlı olacaktır. Bütçe mühimse ryzen 5 2600 alabilirsin büyük bir fark yok.

Kusura bakmayın meşguldüm cevap yazamadım. Bütçe 5500TL diğer anakart vb. hazır sadece ekran kartı ve işlemci arasında kaldım. Amd ryzen 2600x, İ5 8400 e göre 1-2 fps düşük ama bazı oyunlarda İ5 8400 7-8 fps daha yüksek ve İ5 8400 teknobiyotik de pahalı internette daha ucuz ama montaj yaptıra bileceğim bir tanıdık var. Şimdi gelelim ekran kartlarına gtx 1060 ı artık sildim onun yerine
Amd rx590 çıktı ben bunlardan hangisini seçim sapphire 1fps daha fazla yada eşit
sapphire alim diyorum ama görünüşü mavi xfx daha güzel duruyor sizce hangisini alim

https://www.amazon.com/XFX-Radeon-1600MHz-Graphic-RX-590P8DFD6/dp/B07JQDKNXS

https://www.amazon.com/Sapphire-Backplate-Special-Graphic-11289-01-20G/dp/B07K12KNHG

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı