Arada bu kadar fiyat farkı varken RX 580 tercih edilmeli 1 sene kadar Palit Jet Stream kullandım gerçekten çok başarılı bir kart fakat parasını hak etmiyor daha doğrusu GTX 1060 şuan parasını zerre hak etmiyor o yüzden RX 580 modeline yönelin aynı performansı alırsınız 1080P oyunda Intel daha iyi FPS verecektir fakat R5 2600X 2 gömlek üst bir işlemcidir arada oynayan FPS neredeyse yok denecek kadar az olur o sebepten AMD seçilmelidir.
Benchmarklarda FPS olarak İ5 8400 1-2 FPS önde olabilir bakmadım. Yalnız kullanım değerlerine dikkat etmek lazım. 1080P'de İntel, AMD'ye göre kendini çok kullanıyor arada %60'lık kullanım farkları oluyor genellikle.
Ekran kartı olarak kesinlikle Sapphire rx580 öneriyorum. İşlemci bütçen varsa Ryzen 5 2600x almalısın geleceğe yönelik olması açısından avantajlı olacaktır. Bütçe mühimse ryzen 5 2600 alabilirsin büyük bir fark yok.
Kusura bakmayın meşguldüm cevap yazamadım. Bütçe 5500TL diğer anakart vb. hazır sadece ekran kartı ve işlemci arasında kaldım. Amd ryzen 2600x, İ5 8400 e göre 1-2 fps düşük ama bazı oyunlarda İ5 8400 7-8 fps daha yüksek ve İ5 8400 teknobiyotik de pahalı internette daha ucuz ama montaj yaptıra bileceğim bir tanıdık var. Şimdi gelelim ekran kartlarına gtx 1060 ı artık sildim onun yerine
Amd rx590 çıktı ben bunlardan hangisini seçim sapphire 1fps daha fazla yada eşit
sapphire alim diyorum ama görünüşü mavi xfx daha güzel duruyor sizce hangisini alim