Ryzen 2700X ve RTX 2070 sistem toplama

Denizer

Decapat
Yıllardır takip ettiğim çok faydalandığım Sosyal bölümüne sistem toplama bahanesiyle sonunda katıldım. Genel olarak araştırdığım, fikir aldığım parçaları Vatan'ın KDV indirimine girmesiyle satın aldım. Aslında Ryzen 3000 serisini bekleyecektim ancak dolar kuru belirsizliği, yeni serinin yüksek fiyattan çıkma ihtimali beni tedirgin etti. Çünkü bu hatayı daha önce yaptım ve aylarca piyasanın dengelenmesi beklemek zorunda kaldım. Şu anda sistemin yarısı maddi anlamda da büyük kısmı hazır durumda. Kalan parçalar için de gelen öneriler doğrultusunda ürünler belirledim. Öncelikle satın aldığım ürünler;
  • MSI B450 Gaming Pro Carbon C AM4 AMD Ryzen DDR4 3466+MHz(O.C.) USB3.1 Anakart - 881,60 TL
  • AMD Ryzen 7 2700X Socket AM4 4.3GHz 20MB Önbellek 105W İşlemci - 2.088 TL
  • GSkill 16 GB (2x8GB) Trident Z DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual Kit RGB LED Ram - 941 TL
  • MSI GeForce RTX 2070 Gaming 8G GDDR6 256Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı - 3.686 TL
  • Samsung 250GB 970 Evo Plus NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3500MB / Yazma Hızı 2300MB) - 552 TL
  • Samsung 500GB 860 Evo Sata 3.0 (Okuma 550MB / Yazma 520MB) SSD - 567 TL
İhtiyacım olan ve genel olarak almayı düşündüğüm ürünler;
  • KASA: Corsair Carbide Serisi 275R Siyah ATX Temperli Cam Mid Tower Gaming Kasa (Hava akışı nasıldır? Ön panelin kapalı olması ön fanlar için engel olur mu?)
  • FAN: Corsaır Air Serisi AF120 120MM Beyaz Kasa Fanı - 2 Adet (Kasada 2 adet fan bulunduğundan birini arkada birini üstte sıcak hava tahliyesi için kullanmayı düşündüm. Alacağım iki adet fanı da soğuk hava girişi için öne takmayı planlıyorum. Bu şema doğru mudur, 2 adet 120mm yeterli midir ve bu fanlar alınmalı mıdır? Kasa içi sıcaklığa göre fan devri ayarına uygun mudur? Açıkçası biraz marka ve fiyata göre seçtim.)
  • PSU: Corsair RM850x 850W 80 Plus Gold Full Modüler PSU // Corsair RM750X 750W Full Modüler 80 Plus Gold 14cm Fanlı PSU // Cooler Master MWE 750W 80Plus Gold Full Modüler 120mm Fanlı Güç Kaynağı (Bu üç model arasında kaldım. Aslında Cooler Master pek önerilmemiş ama bulunduğum şehirden alabilme avantajım var o yüzden listeye ekledim. 750W yeterli deniyor ama geleceğe yönelik almak istiyorum. Bileşen yükseltme durumunda sıkıntı yaşamak istemem bunca para vermişken. Ayrıca önemli olan nokta anakartımda 8+4 pin CPU girişi var. Güç kaynaklarının çoğunda 8 pin bulunuyor. Bu modeller 8+4 sunuyor mu detaylı bilgi bulamadım açıkçası.)
  • UPS: FSP FP1000 1000VA Line Interactive UPS (Mimari çizim amaçlı kullanılacağından elektrik kesintilerinde veri kaybetmemem gerekiyor. Bu yüzden 20-30dk ya da en kötü 15dk beni idare edecek bir kesintisiz güç kaynağına ihtiyacım var. Fsp marka olarak önerilmiş ama 1000VA bu sistem için yeterli midir?)
  • HDD: WD Blue 3,5" 2TB 64mb Sata III 6Gb/s 5400rpm (Depolama amaçlı 2TB HDD ye ihtiyacım var. Sağlamlık en ön planda. Seagate Barracuda 7200rpm ile aşağı yukarı aynı fiyatta ama güvenlik ve sağlamlık açısından WD daha çok önerilmiş. Ve eski 5400rpm disklerden daha verimli olduğu söyleniyor.)
  • Termal Macun: Cooler Master MasterGel Pro Termal Macun (>8W/mK iletkenlik değerine sahip. Ancak stok problemi var. Farklı önerilere açığım.)
  • Akım Korumalı Priz: Seçim yapılmadı. (Gerekli midir? UPS i prize bağlamak güvenlik için yeterli olur mu?)
Genel olarak neye ihtiyacım varsa yazdım arkadaşlar. Önümüzdeki hafta içi tüm parçaları tamamlamak istiyorum. Atladığım hata yaptığım noktalar varsa yardımlarınız çok önemli. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı