Oyun ve programlama odaklı bir sistem toplayacağım.
Bütçem 15-20 bin arası; 2K, 144 Hz ve üstü monitör bu fiyata dahil olmalı. İşlemci olarak Ryzen 7 2700x seçtim çünkü 2k çözünürlükte oyun deneyiminde iyi olacağını, üniversitede de programlamaya daha yeterli olacağını düşünüyorum. Ekran kartı olarak da RTX 2080 kullanacağım. Geri kalanı için önerilere açığım. Bir soru olarak da fanlı bir kasa kendi stock soğutmasına sahip bir Ryzen ve RTX 2080 için ekstra normal veya sıvı soğutma gerekli midir?
Dostum öncelikle teşekkür etmek istiyorum. 2700 liraya 2K monitör gerçekten etkileyici, kafamda düşündüğüm parçalara benziyor önerdiklerin. Belki kasadan kısıp SSD'yi yükseltebilirim. Bu sistem uzun yıllar tatmin edici olacaktır )
Dostum öncelikle teşekkür etmek istiyorum. 2700 liraya 2k monitör gerçekten etkileyici, kafamda düşündüğüm parçalara benziyor önerdiklerin. Belki kasadan kısıp ssdyi yükseltebilirim. Bu sistem uzun yıllar tatmin edici olacaktır )
Aslında şu Dell'in 2K 165 Hz bir modeli var G-Sync içeren ve fiyatı harika ama kronik sorunu var. Dell bunu en kısa zamanda düzeltirse panel konusunda TN sıkıntı olmazsa direk onu alın.