Ryzen 2700X ve RTX 2080 sistem toplama

Blackgatelord

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi RTX 2080 GPU ve AMD 2700X işlemci kullanarak bir sistem tasarladım kendimce fakat tüm önerilerinize açığım. Sisteme gelirsek;
  • İşlemci - AMD RYZEN 7 2700X 8-Core 3.7 GHz (4.3 GHz Max Boost) Socket AM4 105W YD270XBGAFBOX Desktop Processor
  • Anakart - GIGABYTE X470 AORUS GAMING 7 WIFI AM4 AMD X470 SATA 6Gb/s USB 3.1 ATX AMD Motherboard
  • Ekran Kartı - ZOTAC GAMING GeForce RTX 2080 AMP 8GB GDDR6 256-bit Gaming Graphics Card, Active Fan Control, Metal Backplate, Spectra Lighting (ZT-T20800D-10P)
  • Bellek - CORSAIR Vengeance RGB Pro 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 DRAM DDR4 3200 (PC4 25600) Desktop Memory Model CMW16GX4M2C3200C16
  • SSD - SAMSUNG 970 EVO M.2 2280 250GB PCIe Gen3. X4, NVMe 1.3 64L V-NAND 3-bit MLC Internal Solid State Drive (SSD) MZ-V7E250BW
  • Güç Kaynağı - Seasonic FOCUS Plus Series SSR-750FX 750W 80+ Gold ATX12V & EPS12V Full Modular 120mm FDB Fan Compact 140 mm Size Power Supply
  • HDD - Seagate Barracuda 1TB 3.5" 7200RPM 64MB Cache Sata 3 Sabit Disk ST1000DM010
Kasa konusunda ise tamamen kararsızım. Sizce bu sistemde parçaların performansı verimli olur mu? Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. Öncelikle Technopat'a hoşgeldiniz. Sistemi inceledim gayet makul ve dengeli bir sistem olmuş. Bir o kadar da performanslı olacağı aşikar. Seçtiğiniz ürünlerin ışığında bu sisteme şık bir kasa yakışır diye düşünüyorum. RGB özellikler sevip sevmediğinizi yazabilir misiniz? Şık ve sade şeyleri mi seversiniz yoksa rengarenk ve göz alıcı şeyleri mi? Bu bilgi doğrultusunda kasa önerebilirim size.

Sisteme gelecek olursak nereden ve ne kadar fiyata toplandığını bilmiyorum ancak bütçe belirtirseniz tahminimde 2080Ti dahi sığabilir. Eğer en ucuz ürünleri seçerek oluşturulmuş bir sistemse belirtin lütfen.
Ben geçen hafta almış olduğum Dark SuperNova kasayı şiddetle öneriyorum.

Dark SuperNova 4x12cm RGB Fan + 35cm LED Şerit, USB 3.0, Cam Yan Panel, Toplam 9 Adet Fan Takılabilir, Uzaktan Kumandalı Mid-Tower Oyuncu Kasası (DKCHSUPERNOVA)

Kasa gelmeden önce bu kadar kaliteli bir ürün kesinlikle beklemiyorum. Size karşı dürüst olayım. Ürünü içerisindeki 750W PSU ile birlikte çok ucuz olduğu için aldım. Mükemmel bir kalite beklemiyordum. Ancak kasa gelip kutusunu açtığımda iyiki almışım dedim. Kasanın tempered camları çok sağlam ve kalın. Çizilmeye karşı da dayanıklı. Kasayı oluşturan ana metal gövde çok sağlam duruyor. Ağırlığını görünce zaten anlıyorsunuz. Kasanın solunda ve altında bal peteği ızgaralar mevcut. Bu ızgaraları ise mıknatıslı filtreler ile kapatmışlar. Filtrelerin takıp çıkarılması cok basit ve yıkanabiliyor. Bunlarin dışında üst taraftaki power tuşu ve USB girişlerinin olduğu kısım kasanın genel yapısına uygun ve şık. On tarafta RGB DARK logosu var ve çevresi fırçalanmış metal. Çok hoş duruyor. Kasa dahili 4 fan ile geliyor ve tamamen RGB. Toplamda 9 fan takılabiliyor. Isterseniz RGB isiklandirmalari kapatabiliyorsunuz. Bunun için uzaktan kumandasi mevcut. - yönlerine gelecek olursak biraz ağır. Ama full tempered cam olan bir kasanın zaten ağır olması çok normal. Başka bir - yön göremedim. Hava akışı çok iyi olan bir kasa. Zaten belli ediyor kendini. Gerekirse birkaç fan daha ekleyerek inanılmaz bir hava akışı yakanabilir. Verdiğim linkte ürünün tanıtım videosu var. İzleyebilirsiniz.

Son düzenleme:

Hoş bulduk. RGB açıkçası çok tercihim değil yani daha şık ve sade kasa tiplerini düşünüyorum. Hdd hariç diğer ürünleri yurt dışından getirtmeyi düşünüyorum toplamda kasa hariç 11.3 k tutuyor. Bütçem 10 k idi monitör dahil fakat biraz araştırınca RTX 2080 li ve 4K çözünürlükte bir monitörle, ileriye dönük sistem toplamak daha mantıklı geldi yani şu an monitör dahil 13-14k diyelim. Genel olarak en uygun fiyatlı ürünleri tercih etmeye çalıştım. 2080ti a ise biraz temkinli yaklaşıyorum kullanıcıların yaşadığı sıkıntılar yüzünden ve ayrıca garanti Türkiye'de geçerli oluyor mu onu da tam bilmiyorum.
Büyük ihtimalle kasayı da yurt dışından isteteceğim. Öneriniz ve incelemeniz için çok teşekkürler fakat sanırım belirttiğiniz ürün yurt dışında yok. Tabi cuma günkü indirimlerde ekran kartı ve işlemci fiyatları Türkiye'de biraz daha uygun olursa burdan almayı düşünüyorum garanti meselesi yüzünden.

Yurtdışından getirilen hiçbir ürüne Türkiye distrübütörleri garanti vermiyor zaten. Ben yurtdışından ürün almaya sıcak bakmıyorum. En azından 2. planda benim için. Çok ucuz olursa alabilirim. Black Friday bekliyorum bakalım neler olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…