Kendi soğutmasıyla ekstra bir soğutma sistemi satın almadan kaç GHz yapmam güvenlidir? 3.8 veya 3.9 GHz yapmayı düşünüyorum şu an için. Ardından kasaya 5. fanı takıp, işlemci soğutucu da alınca 4.0 - 4.1 GHz'lere kadar çıkmayı düşünüyorum. YouTube'ta videolarda çıkanları gördüm. Onların değerlerine bakarak yapmayı planlıyorum. Tavsiye eder misiniz?
Her işlemci modeli aynı frekans değerlerine çıkmaz. CPU silikon kalitesi farklılık gösteriyor. Deneyip bulman lazım hangi frekans değerlerine çıkacağına.
Her işlemci modeli aynı frekans değerlerine çıkmaz. CPU silikon kalitesi farklılık gösteriyor. Deneyip bulman lazım hangi frekans değerlerine çıkacağına.
Peki deneme/yanılma yaparken yavaş yavaş değerleri arttırıp işlemci normal mi diye izlesem? Daha net soru sorayım. İşlemciyi yakar mıyım bu ufak ufak değer arttırarak deneme yaparken?
Yok kolay kolay zarar vermezsin. Ama beklemekten sıkılıp birden yükleme yapmayın. Yavaş yavaş azar azar arttırın. 10 değilde 15 dakika yapmanı tavsiye ederim.
Yeni nesil anakartlar test esnasında anormal bir durum yaşandığında sistemi throttle yapıyor makinayı resetleyip BIOS'u fabrika ayarlarına alıyor. Yani parçalara fiziki zarar vermek dışında istesende zarar veremeyebilirsin.
Yeni nesil anakartlar test esnasında anormal bir durum yaşandığında sistemi throttle yapıyor makinayı resetleyip BIOS'u fabrika ayarlarına alıyor. Yani parçalara fiziki zarar vermek dışında istesende zarar veremeyebilirsin.
Yok kolay kolay zarar vermezsin. Ama beklemekten sıkılıp birden yükleme yapmayın. Yavaş yavaş azar azar arttırın. 10 değilde 15 dakika yapmanı tavsiye ederim.