Ryzen 3 1200 İşlemci Alınır mı?

FEDERALL

Hectopat
Daha fazla  
Evet değerli arkadaşlar sizlere birkaç sorum olacaktı. Ben yeni bir bilgisayar toplamaya karar verdim ve ekran kartını; MSI GeForce GTX 1050 TI GAMING X 4G seçtim. Buna göre RYZEN 3 1200 nasıl bir performans sunar? darboğaz sorunu yaşanır mı ? GTA 5 gibi oyunlarda kaç FPS sunar? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim bütçem Ryzen 3 1200 adlı işlemciye yeterken aynı sokete sahip olan Athlon x4 950'yi tercih ettim ki 2020 yılında AMD'nin yeni çıkaracağı işlemcileri hemen yeni şekilde takıp kullanabileyim. Ryzen 3 1200 den artan paramı anakartıma yatırdım daha kaliteli bir anakart aldım ki ileride daha iyi performans alabileyim. Sana da tavsiye ederim. Ki Ryzen 3 1200 ile Athlon x4 950 arasındaki FPS farkı o kadar da uçuk bir fark değil..

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da belirtildiği gibi 5-10 FPS farkediyor en fazla onun haricinde mantıklı bir fikir olduğunu düşünüyorum yaptığımın ama siz uğraşmak istemiyor baştan alayım diyorsanız.. Siz bilirsiniz..

Bütçeden kısarak X4 950 alırsan 1-2 yıl sonra kafanı duvarlara vurursun. 14NM daha güncel olan ayrıca tekli çekirdek performansida çok iyi olan bir işlemci almak yerine eski bir işlemci alman mantıksız olacaktır.

7/27/2017 tarihinde piyasaya sürülmüş bir işlemci... 2 yıl sabretse daha yenisini alacağını söyledim ve fikrimi beyan ettim.. Bana göre kafanızı duvara vurmadan,1-2 sene daha sabredip 7NM olan yeni Ryzen serilerine bakabilirsin.. Karar senin..

Galiba arkadaşın üyeliği yeni ve yazım hatası yaptı konuya fikrini ekleyemiyor.. Ben instagram adresimi vereyim bana ulaşın isterseniz karşılıklı fikir alışverişi yapabiliriz? @berkyoztrk

Forumda X4 950 alıp mutlu olan insan yok. Herkes keşke G4600 yada Ryzen 1200 alsaydim diyor. 5-10fpsten çok oyuna göre fps drop gibi sıkıntılarda yaşanabilir. Teknoloji sürekli gelişiyor ayak uydurmak imkansız ama sen 2018 yılında gidip DDR2 DDR3 sistem toplamazsin. Güncel bir sistem toplarsın. Mantıklı olanda budur. X4 950 eski nesil bir AMD işlemcisi olduğundan ısınma sorunundan bahsetmiyorum bile frekansı düşecek ve daha fazla sıkıntıya sebep olacaktır.

Athlon x4 950 DD4 anakartla uyumlu gayet yeni bir işlemci. Ekran kartı ile darboğaz olmadığı sürece ne gibi FPS drop yaşananabilir ki? Isınma sorunu kendi stok fanı yeterli geliyor ve gayet güncel bir sistem.. Karar kendisinin..

Arkadaşlar cevap veremedim konu açarken yazım hatası yapmışım o yüzden ban attılar yazamadım.Yorumlarınız ve ilgilendiğiniz için teşekkürler. Ben kararımı verdim 2 işlemciyide düşünmüyorum.Alacağım işlemci, İntel Pentium G4600. Fiyatıda ucuz Ryzen 3 1200 fiyatları uçuşlarda, ×4 950 nin de darboğaz sıkıntısı var. Aralarındaki hem fiyat olarak hemde performansı olarak ryzen kadar olmasada iyi. Darboğaz yapacağını da sanmıyorum.

En mantıklı kararı vermişsin. Fiyati artmadan önce dünya çapında çok tercih edilen bir işlemciydi. Çünkü Intel I3 7100 ile aynı performansı veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…