Ryzen 3 1200 Overclock Yapma

yesilyurtomer

Megapat
Daha fazla  
Sevgili arkadaşlarım bir sorunum var:
Ryzen3 1200 işlemcime OC edemiyorum öyle 4.0'lara, 3.9'lara cikmak istemiyorum 3.6 ile 3.8 arasi bir degeri yakalasam yeter benim için.
Voltajı 1.25'den başlayıp 1.4 e kadar denedim her seferinde sistem Boot ederken kalıyor acilmiyor cizgi çıkıyor ekranın solunda öyle bekliyor dakikalarca
Ryzen Master ile de yapıyorum aynisi oluuor BIOS'dan yapıncada aynı acılmıyor.
Soğutucum ve kasa içi hava sıcaklığı OC için epey yeterli.

• Gigabyte B450 auros Pro
  • Ryzen 3 1200
  • Cooler Master ML240
OC için bileşenden kaynaklı sorun olduğunu sanmıyorum. Sorun ayarlarda ama ne?

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'dan yap OC'yi. İlk nesil Ryzen'lar 3.9-4 GHz'de tıkanmaya başlıyor. Mesela benim 1600 thread'leri kapatmadan 1.5V versem bile 4.1 GHz'e çıkmadı. Anca 6 core 6 thread çalışırken adam akıllı voltajda çıkabildi.

Elindeki işlemciye voltaj vermekten kaçınma bence. 1.45V-1.5V direk tek atmaz işlemciye, ömründen çalar. O işlemcinin bir ayağı çukurda zaten

3.9 GHz ve 1.375V vermeyi dene. Anakartında LLC (Load Line Calibration) diye bir ayar olması gerek, bak bakayım var mı BIOS'da.
Haklısınız Süper Mod Bey ancak aldıktan sonra bunları yazmanız yardımcı olmak yerine moralini bozar adamın

Dan yap OC'yi. İlk nesil Ryzen'lar 3.9-4 GHz'de tıkanmaya başlıyor. Mesela benim 1600 thread'leri kapatmadan 1.5V versem bile 4.1 GHz'e çıkmadı. Anca 6 Core 6 thread çalışırken adam akıllı voltajd
Arkadaşlar benim belki ileriye dönük bir planım var. Bunu bilmeden sorunumu çözecek cevap vermek yerine neden direkt tavsiye vermeye yöneliyorsun? Ben bu işlemciyi bir yerden gecici olarak aldım. Eski işlemcim 2600X idi sattım onu şu an 3700X almayı planlıyorum. Bekliyorum doları ve kendi cebimi. Bunları bilmeden hemen şöyle yapıyorsun ediyorsun diyorsunuz.
Tabii ki moral bozar.

Ben sana gidip de şunu al mı dedim? Mesajımı düzgün oku. İstediğin gibi overclock hakkında, voltaj hakkında bilgi yazdım, kendi işlemcimden örnek verdim, ÖRNEK!

Gece gece sinirlerim zıpladı gene...

Ben sana gidip de şunu al mı dedim? Mesajımı düzgün oku. İstediğin gibi overclock hakkında, voltaj hakkında bilgi yazdım, kendi işlemcimden örnek verdim, ÖRNEK!

Gece gece sinirlerim zıpladı gene...

Sen mesajimi yanliş anladın benim sitemim super mod beye idi Sana asla bir sey demedim lütfen sen iyi oku. Sinirlenmene gerek olmadigini anlayacaksin
Alıntıyı yanlış kişinin mesajindan yaptigim icin böyle oldu özür dilerim.

Benim mesajı alıntılamışsın da ondan kızdım.

Sonradan farkertim ve geç oldu mobilden bazen böyle hatalar oluyor ben mod bey in mesajina kızdım aslında. ben de biliyorum bu işlemcinin ne olduğunu ama bilmeden sormadan tavsiye vermesi yanlış geldi. Yeni sattım 2600X'i 3 Nesil almak için bütçe ayarlaması yapıyorum. O zamana kadar bu elimdeki işlemciyi eskisinin performansina yakın kullanayım demiştim.

Sonuç olarak 3.9 da 1.4 verdim gene olmadı bunun üzerini denemedim çıkayım mı? 3.8 olsa da yeter ama o da olmuyor. Bilgisayar BIOS ekranini geçiyor tam Boot edeceği sırada tıkanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…