Ryzen 3 1200 ve GTX 1050 Ti mavi ekran hatası

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte B450M S2H, Ryzen 5 5600, Gigabyte Gaming OC Pro RTX 2060, G.Skill 2x16 GB 3200MHz CL18, Seagate Barracuda 2 TB 7200RPM, Samsung 860 EVO 500 GB M2 SSD, Pny CS900 480 GB, Cougar 700W PSU
Bilgisayarımda 2 aya yakın süredir mavi ekran hatası yaşıyorum.
Sistem özelliklerim şunlar;
MSI A320M Pro-VH Plus.
AMD Ryzen 3 1200.
2X G.Skill 8 GB 2400MHz CL15 soğutuculu.
MSI Aero GTX 1050 Ti 4 GB
WD Blue 1TB 7200RPM 64MB önbellek.
Thermaltake 450W PSU.
Tek RAM varken sorunlar başladı ancak ondan sonra ikinci bir RAM aldım sorunlar çoğaldı. RAM testini Memtest86 ile yaptım, Windows'un kendi RAM testi uygulaması ile de yaptım RAM'lerde herhangi bir sıkıntı yok. Mavi ekran aldığımda çoğu zaman hata kodu bile almıyorum, ne yaparken hata kodu aldığım tamamen değişiyor, bazen oyun oynarken bazen ise Discord'ta arkadaşlarla konuşurken, bazen de tarayıcıda durduk yere. Bilgisayara format atmaya üşendiğim için sıfırladım her şey temizlendi ancak sorunu tekrar yaşıyorum. Sorun nedir acaba? Not: Driver'ları her zaman güncel tutarım onlarda bir sorun yok. Herhangi bir overclock da yapmadım.
Son olarak minidump dosyası: Adsız klasör - Google Drive teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Neyse o zaman sen diğer önerdiğimi yap.
Belleklere yaptığım testte bir sorun çıkmamıştı ama bir süre tek bellek ile de kullandım tekrar hata vermişti maalesef ki. ☹

Dediğimi yapmayacaksanız siz bilirsiniz.
Hayır ne gibi bir test yapmamı istiyorsunuz onu anlamadım? Belleğin tekini çıkar öyle kullan diyorsanız onu denedim tekrar aynı sonucu aldığımı belirttim. Program ile test et diyorsanız onu da yaptım. Teşekkürler.

Problem belli oldu. RAM frekans değerini 2400'e çıkarınca mavi ekran alıyorum ancak 2133 custom değerdeyken bu sorun çözüldü. Düşük frekansta kullanmak bir sorun şuan bunun bir çözümü var mı? Gskill ile Ryzen anlaşamıyor sanırım böyle sorun yaşayan kişiler varmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…