Çözüldü Ryzen 3 1200 ve GTX 1050 Ti sistem darboğaz sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UmutCan10

Hectopat
Daha fazla  
Asus Phoenix GTX 1050 Ti ve AMD Ryzen 3 1200'lü sistem topladım. Watch Dogs'u MSI Afterburner ile denedim. Ultrada GPU kullanımı %100 olmuyor. FPS 40 - 50 civarı. Darboğaz mı söz konusu?

Çözüm
Arkadaşlar MSAA ayarları çözünürlük ayarının altında olduğu için hiç fark etmedim. Ultra'da değilmiş. Ultra'ya alınca düzeldi. Zaman zaman 80'lere düşse de genelde 98-99 kullanılıyor. Hepinizin vaktini çaldım. Kusura bakmayın.
Ryzen 1200 GTX 1060'ı bile neredeyse besleyebilecek kadar güçlü bir işlemcidir.
Neredeyse değil besliyor zaten. Forumda rastladığınız başlık ve yorumlara aldanmayın. Hangi parçalar hangileriyle nasıl çalışıyor hangi oyunda veya programda nasıl performans veriyor diye Google' da bir zahmet araştırın.

Ben teşekkür ederim fakat benim asıl takıldığım nokta bu ürünleri hiç kullanmayan insanlar bile kesin yargılarla konuşuyor.
Lütfen her yazılana inanmayın, birbirinden farklı kaynakları analiz edin.

Yani şimdi bende ileride aynı parçalar ile sistem toplamayı düşünüyordum, bu durumda sizce Ryzen 3 1200 ve i3 8100'den hangisini almalıyım ?
İ3 8100 çok daha güçlü. Zamanınız varsa h ve b serisi yeni anakartların çıkışını bekleyin.Yanlış hatırlamıyorsam i3 8100 ryzen 1200, 1300x ve 1400 ' ü oyun performasında üstün.

Abartmayin isterseniz. Çok azda olsa darboğaz olacaktır. Ama bu rahatsızlık verecek kadar büyük derecede olmaz.

Abartmayin isterseniz. Çok azda olsa darboğaz olacaktır. Ama bu rahatsızlık verecek kadar büyük derecede olmaz.

Ben abartmıyorum. Bu ürünleri almadan önce detaylı bir şekilde araştırma yaptım zaten ve şuana kadar tek darboğazı PUBG' de yaşadım oda nadiren. Zaten Ryzen 1200 GTX 1060' a fazlasıyla yeter demiyorum ben. İkiside biriyle eşleşebilecek en üst sınırdaki parçalar. Ayrıca hız aşırtma yapmadım henüz. Dar boğaza takılan hız aşırtma yapmaktan korkmasın lütfen çok ileri gitmediğiniz sürece devasa soğutuculara ihtiyacınız yok bir sürü rehber var bu modelin hız aşırtması konusunda.

Bu videoyu'da şuraya bırakıyorum ,kişilerin değil testlerin doğruluğuna itimad edersiniz belki.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Kişilerin doğruluğuna itimad ettiğimi nereden çıkardınız ? Bende test videoları izledim. Eğer işlemci ekran kartını ucu ucuna besleyebiliyorsa bazı zamanlarda darboğaz olabileceği anlamina gelir. Devasa olmasada ufak FPS düşüşleri yaşanabilir. Ekranda herzaman aynı yoğunlukta nesneler bulunmuyor.

İkinci paragraf size değil herkese söylediğim bir şeydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…