Ryzen 3 1200 ve GTX 1050 Ti sistem düşük performans sorunu

Froter

Kilopat
Daha fazla  
Ben bilgisayarımı 2018 Şubat'ta Vatan'dan toplamıştım. Topladıktan sonra bir yere gittim orada Windows kurdular. Bilgisayarı ilk açtığımda Windows Defender HackTool:Win32/AutoKMS diye virüs uyarısı yapmıştı, sonra bunu temizledi. İnternetten araştırdığımda bunun crackli Windows'larda çıktığı yazıyordu. Oyunlarda gerekli FPS'i alamıyordum. Youtube'da bir sürü GTX 1050 Ti ile ilgili oyunlarda FPS testleri vardı. PUBG'yi akıcı oynayamıyordum, sonra bir sorun çıktı oyunlar siyah ekranda falan kalıyordu PC açılınca, masaüstü falan gelmiyordu. Ben de harddiski değiştirdim. Eski PC'nin harddiskiydi çünkü. Yeni harddisk alıp format attırdım 1 ay önce.

Şimdi de yine oyunlarda gereken FPS'i alamıyorum. LoL'de büyük TF'lerde kasıyor oyun. PUBG yine akıcı değil ve her oyunda saniyelik küçük FPS düşüşü oluyor. İnternette araştırdığımda crackli Windows'lar güvenilir değil ve performans düşüşü oluyormuş. Acaba sorun crackli Windows olduğundan mı yoksa 60 Hz monitör kullandığımdan mı? Ne yapmam gerekiyor acaba? Youtube'da izlediğimde GTX 1050 Ti ile PUBG oynayanlar oyunu akıcı oynuyor, hiç takılma donma olmuyor ama bende oluyor. Yardımcı olursanız sevinirim

Sistemim bu :
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 1200
  • Anakart: MSI A320M PRO-VH Plus
  • Ekran kartı: ASUS Expedition GTX 1050 Ti
  • RAM: Corsair 8 GB DDR4 2400MHz CL14
  • SSD: Sandisk 120GB Plus SATA 3.0 SSD (Okuma 530MB / Yazma 400MB)
  • Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache
  • Güç kaynağı: CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 450W
  • Kasa: CORSAIR GRAPHITE SERİSİ 270R MidT ATX PENCERELİ KASA

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows.old olmamalıydı. Bilen birine verin ve temiz kurulum yapsın. Yani tüm HDD'yi biçimlendirsin veya SSD ne varsa.
İnternette baktığımda Windws.old format attıktan sonra eski Windows tan kalıyomuş ve bu işleri iyi bilen hiç bir tanıdık yok. Başka bir çözüm öneriniz yok mu acaba ? Bayağı uzun zamandır sorun yaşıyorum artık bıktım yani.
Bir önceki formattada Windows.old klasöru vardı. Bir süre sonra otomatik silinmişti. Format atarkende temiz kurulumu seçtim ama artık ne yapıacağım bilmiyorum.

Kusura bakmayin ama yaptiginiz ayip. Yaklasik 3000TL ye bilgisayar toplayip surada 20-30 TL Windowsa veremiyor musunuz ? Adamlar sirf bizim keyfimiz icin mi ugrasip kodluyor o windowsu ? Lütfen emege biraz saygili olun orjinal kullanin kullandirin.

Dostum ben bilgisayarı topladım gittim bilgisayarcıya 50 TL'ye Windows kurdurttum ve bana korsan Windows kurmuş ona sinirlendim. Şu an Windows 10 format USB'si hazırlayıp format attım. Key'de alacağım zaten.
Windows.old olmamalıydı. Bilen birine verin ve temiz kurulum yapsın. Yani tüm HDD'yi biçimlendirsin veya SSD ne varsa.
Konuştuğumuz konu ile ilgili bir yer buldum bi bakarmısınız acaba Windows 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır?
Burada söylediği gibi temiz kurulum yapsam Windows.old'dan kurtulurmuyum acaba ?

Siz siz olun kendi isinizi baskasina yaptirmayin. Arastirip ogrenin temiz bi format cekin. O bilgisayarciya da gidip bence paranizi geri isteyin adam format çekti daha da size stres yasatti ugrastirdi. Adam gibi is yapsin o zaman. 70 TL alsin sizden orjinal key alip kursun.

Zaten technopat youtubedeki gibi format USB hazırladım format attım ama yukarıda yazdığı gibi Windows.old000 klasörü kaldı ve claus adlı moderator arkadaş bu dosya kalmamalı dedi ve bu işleri iyi bilen birine götürün dedi. Götürecek kimsede yok Windows 10 Temiz Kurulum Nasıl Yapılır? bu linktede tam bu konuya göre yazı var. Sizde bir bakıp yardımcı olabilirmisiniz acaba ?
Zaten key'de kendim alacağım. Bir daha oraya da gitmem. Bilgisayarın sorunları iyice tamamen bitsin key alacağım ilk önce.

1) Windows USB'ti boot et.
2) Özel: Yanlızca Windows'u yükle (gelişmiş) seçeneğini seç.
3) Sonra orada HDD, SSD ve bir kaç bölüm görünür. Oradan sırası ile hepsinin üstüne gelip sil deyin.
Hepsini sildikten sonra yeni deyip yeni bir bölüm oluşturun. Sonra orayı biçimlendirip kurulum yapın.
Bu video'dan da yardım alabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tamami biraz zaman geçsin bilgisayarı iyice test ediyim. 1 Temmuz'da dönüş yapacağım.
Merhaba 1 temmuz oldu ama bu aralar işlerim var bi kaç güne format atmaya çalışacağım.
1-Şimdi şöyle olcak dimi önceki windows 10 flash ile format atma yerine gircem.
2-Fotoğraftaki herşeyi silcem dimi harddisk de dahil.
3-Sonra ssd ye basıp yeni dicem.
4-Peki hdd ye basıp bişey yapmama gerek var mı ?
Fotoğraf burda

Dosya Ekleri

• ssd ve hdd.PNG
    154 KB · Görüntüleme: 62
Son düzenleme:
Evet dostum SSD ye gelip yeni dedikten sonra, HDD ye gelip ona da yeni diyeceksin. Sonra HDD ye tekrar tıklayıp biçimlendir diyeceksin, ondan sonra SSD ye tıklayıp ileriye basıcaksınız ve kurulumu yapıcaksınız.Hem SSD hem HDD ye yeni dedikten sonra 550Mb gibi sistem dosyaları oluşacak. onları biçimlendirmeyin.

Tamam teşekkürler fotoğrafa baktınız dimi onların hepsini silip harddisk ve ssd ye yeni diyip ssd ye kurcam dimi.
Claus Bey bugün bişey farkettim harbiden windows temiz kurulum yapmamış. Görev yöneticisinde KMS Internet Broker vardı. Max. 3-4 güne yapıcam format işini. Dönüş yaparım.
Evet bugün format attım ve baktığımda Windows.old, Riot Games, CS:GO gibi kalıntı dosyalar yoktu. Başarılı bir şekilde temiz kurulum yapmış oldum.
1) Dediğiniz gibi Yanlızca Windows'u yükle (gelişmiş) seçeneğini seçtikten sonra ordaki herşeyi silip ssd ye yeni dedim harddiskede yeni deyip harddiske basıp biçimlendir dedikten sonra ssd yi seçip kurulumu yaptım.
2) Oyunlardaki performanslarada bakıp dönüş yapıcam.
Evet lolü indirdim oynadım sonuç = 1080p de en yüksek grafiklerde iyi en düşük 80-90. Tf fazla olmadı ama tflerde 70fpse falan düşer heralde normaldir diye düşünüyorum. Normalde ortalama 110-150fps arası 200-250 arasınada çıkıyor. Lolde fpsler iyi yarın pubg yada csgo yuda yazarım buraya ekstradan
Pubg de sorun ala var ya akıcı oynıyamıyorum. Monitorum 1366x768 60hz 1080p bile değil acaba bundan dolayımı ve 60hz yani. Youtubedeki 1050ti lı test videolarında 144hz lik oyunlar fps yüksek olmasa bile akıcı. Mesela teknobiyotik teki testlerde 1050ti ile sanırım monitor 60hz videodaki pubg akıcı deil hafif kasıyordu. Sorun acaba 60hz olmasımı oyunda artık mouse bile ağır hareket ediyor sorun okadar fps 50-60 larda.
@claus bu konu çok karıştı bu konuyu silebilirmiyiz acaba temiz ve kısa şekilde yeni bir konu açmak istiyorumda.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…