Ryzen 3 1200 ve GTX 1060 3GB ile Sistem Toplama

Kindouse

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Güncel oyunları 1080p 60FPS (alt limit) oynayabileceğim bir sistem toplamak istiyorum. GTX 1060 3GB ile 6GB arasındaki fark hakkında bayağı bi araştırma yaptım ve aralarında nerdeyse hiç bi fark olmadığını gördüm. GTX 1060 3GB, VRAM kullanımı 3GB geçmediği sürece yüksek ayarlarda bir çok oyunu oynatıyor. Sistem şu şekilde:

İşlemci : Ryzen 3 1200
Anakart : MSI B350M Gaming Pro
Bellek : Corsair 16GB(2x8GB) DDR4 3000Mhz CL15
Ekran Kartı: MSI GeForce GTX1060 GAMING X 3GB
Kasa : COOLER MASTER MASTERBOX LITE 5 500W 80PLUS MidT ATX PENCERELİ KASA
Harddisk : WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200RPM 64MB Harddisk
SSD : 120GB/240GB (Okuma 500MB+/Yazma 500MB+)

Sistem hakkında düşünceleriniz nedir? Monitör olarak pahalıya kaçmayak şekilde 23" civarı IPS ekran ne önerirsiniz? Sistemde SSD bulundurmak istiyorum ama henüz ne alacağıma karar veremedim. Son olarak kasa hakkında düşünceleriniz nelerdir?

GTX 1060 6 GB, 3 GB olandan sadece RAM olarak fazla değil. Cuda çekirdeği, frekans hızları da gelişmiş. Ama öyle devasa fark yok, fakat ilerleyen zamanlarda 6 GB bellek daha avantajlı olacaktır.
16 GB RAM yerine ve SSD yerine GTX 1060 6 GB al derim. İleride bir 8 GB daha eklersin. Ayrıca işlemciyi 1300X yapmanda fayda var.

Bende 1060 6GB var ve sana o konuda katılmadığım ama uzmanda olmadığım için yorum yapmayacağım. Kasa konusunda bende aynı kasanın 600W olanı var ve memnunum F/P alanında mükemmel seçim ama o kasayı her site farklı şekilde satıyor mesela bir site fan bile koymadan bomboş satarken, bir site önde 3 kırmızı/mor ledli fan koyuyor, bazısı fanların ledlerini söküp yolluyor. benim ki ise Hepsi Burada'dan alındı ve herşeyi tam olarak geldi. Bende SSD Samsung 850EVO M2 250GB var ve sistem 3 saniyede açılıyor. Sistemde SSD'ye kurulu olan her şey çok hızlı ve seri kullanılıyor kesinlikle tavsiye ederim.

Merhabalar,öncelikle işlemci yi 1300X yaparsanız hız aşırtma olarak daha fazla verim elde edeceksiniz malum fiyat performans ürünü bir sistem topluyorsunuz 50-100 TL fazla verin bir kaç FPS fazla alın onun haricinde 1060 ın 3 GB VRAM güncel oyunlar için çok fazla sıkıntı yapmayacaktır ama şu an pek çok güncel oyun minimum 4 GB Vram istediğinden imkânınız varsa 6 GB versiyonunu almaya bakmanız da fayda var.16 GB Ram oyunlar için yeni yeni standartlaşmaya başladı bence Ram'i 8 GB yapın ilerleyen süreçte ihtiyaç halinde bir 8 GB daha takviye yapabilirsiniz böylece o bütçeyle 120 değil 240 GB SSD alabilirsiniz malum şu an AAA oyunlar 100 GB barajını geçti o yüzden SSD tercihiniz de pinti olmayın.Monitör için bir bütçe verirseniz daha net konuşulabilir iyi oyunlar dilerim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı