Hocam B350 anakart ve 3000 MHz RAM kesinlikle al. A320 ve 2400 MHz arasında uçurum farklar yok.
10 sene önce bana anakart markası danışsa idin MSI, Biostar katiyen alma, Asus ve Gigabyte bak derdim. Tamir ettiğim çöpe attığım her 100 anakartın 95'i bu iki marka idi lakin şimdiki anakartlar hangi marka olursa olsun fiyatının hakkını veriyorlar.
Anakart işlemciyi kaç mosfet ile besliyor. (Anakartlarda taktığın işlemciyi beslemek için PSU'dan anakartına 8 pinli güç kablosu bağlarsın. Mosfetler işlemcine gelen 8 pin üzerindeki elektriği işlemcinin isteğine göre stabil dalgalanmadan kayıpsız vermeli. Bunlar işlemcinin adaptörü diyebilirsin bazı anakartlarda 4 adettir, kimisinde 6, kimisinde 8, 10, 12. Ne kadar çoksa o kadar iyidir. Kimi anakartlarda açıktadır, kimisinde üzerinde soğutma uygulanır. Açıkcası ben mosfet sayısına ve soğutmasına bakarım. A320 o yüzden önermedim genellikle mosfet sayısı az ve soğutmasız ucuz anakartlardır.
Bios güncellemesi hazır mı? Sorunsuz mu?
Kronik sorunları var mı?
+/- yönleri bunları araştırmak karşılaştırmak lazım.
Sana portlarından neler verebiliyor. SATA, USB, Fan kontrol gibi gibi.
içeriğine girdin mi biraz kafa karıştırabilir anakarta ayırdığın bütçeni söyle uygun anakartı bulmaya çalışır kullanan arkadaşlardan fikir alırız.