Ryzen 3 1300X İçin Anakart ve RAM Tavsiyesi

crydqqr

Hectopat
İşlemci Ryzen 3 1300x ve ekran kartı GTX 1060 6 GB olacak. Buna uygun ekonomik bütçeli bir anakart ve RAM tavsiyesinde bulunur musunuz? Özellikle anakart ve RAM arasında uyum olursa çok iyi olur.

Ve bir de merak ettiğim, M-ATX ile ATX arasında fark var mı? M-ATX alsam (daha ucuz diye) beni sıkıntıya düşürecek herhangi bir şeyle karşılaşır mıyım?

Not: Anakart B350 veya B350M serisinden, RAM ise minimum 2666 Mhz'a sahip olursa çok iyi olur.

Eğer ucuz olmasını istiyorsanız ASRock AB350M veya Asus B350M-K işinizi görecektir.

Eğer ucuz olmasını istiyorsanız ASRock AB350M veya Asus B350M-K işinizi görecektir.
Hocam ASRock AB350 Pro4 düşünüyorum ve buna Team 2x4 2666 Mhz RAM takmayı düşünüyorum. Tavsiye eder misiniz?

Yani RAM Mhz'si yeter mi, anakartla uyum içinde çalışır mı? vesaire kafamda bu sorular var.

Asrock B350 pro4 işinizi fazlasıyla görecektir ram olarak yukardaki gskill 3000Mhz olanı tercih etmeniz yararınıza olacaktır.

Hocam Ryzen'larda yabancı forumlarda Dual Kit RAM ile daha çok performans veriyor deniliyordu. O yüzden 2x4 GB Dual Kit alayım diyorum. 2666 Mhz Team. Hata mı ederim sizce? Single Kit GSkill 3000 Mhz mi almalıyım?

Bence 8GB tek modül al, zaten artık 8GB yetmemeye başlayacağı için ilerleyen günlerde bir 8GB daha alırsın.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…