Ryzen 3 1300X ile RX 570 Uyumu

enes_fin

Hectopat
Ryzen 3 1300x
GTX 1050 Ti Asus Cerberus 4 GB
8 gGB tek kanal 2400MHz RAM

Özelliklerine sahip bir bilgisayarım var acaba GTX 1050Ti'yi satıp RX 570 alırsam Ryzen 3 1300X ile performans alabilir miyim? Değiştirmemi önerir misiniz? Bir de bana AMD ekran kartı çok ısınıyor fazla uzun ömürlü olmaz diyorlar. Bunun hakkında düşüncelerinizi alabilir miyim?

Kim diyor AMD çok ısınıyor diye? Bunları toplayıp bir yerde imha etmek lazım (!)

AMD Ryzen 1600 işlemci ve RX 570 tek fanlı modeli kullanıyorum. İşlemciyi stok soğutucuyla 3.2 GHz'den 3.9 GHz'ye; RX 570'i de çekirdek hızını 1244 MHz'den 1400'e, bellek hızını 1500'den 1800 MHz'ye hız aşırttım. BF5 ultra ayarlarda ve 64 kişilik sunucuda bile ekran kartı 70 derecelerde işlemci 75 derecelerde geziyor.

Asıl soruya gelirsek RX 570'in dengi 1060 3GB modelidir. Bence değişmeye sonuna kadar değer.

AMD'nin ısınma sorunu eskidendi. Ryzen işlemcilerle birlikte stok fan kullanırsan İntel'den bi farkı yok soğutma bakımından. RX 570 daha iyi bir modeldir ancak 1050 Tİ varken onu boşverip RX 570 almaya değmez. Ama ufak bir fiyat farkı vererek alacaksan alabilirsin. Eğer yükseltme düşünüyorsan RX 580, RX 590 modellerine bakman daha iyi bana göre.

Aralarındaki fark oldukça net şekildedir çoğu oyunda 20-30 fps hatta bazılarında daha fazla şekilde vardır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

B
Aralarındaki fark oldukça net şekildedir çoğu oyunda 20-30 fps hatta bazılarında daha fazla şekilde vardır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Bilen bilmeyen konuşuyor işte ...

Nvidia fanboyluğu yapılıyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı