Ryzen 3 1300X sistem yükseltme önerisi

2400'den fazlasını destekliyorsa, neden 2400 takılı ?

Bilmiyorum şimdi şunu söylemek istiyorum anakartımın sitesinden biraz araştırma yaptığımda şöyle küçük bir yazı var desteklediğini söylüyor.

• Supports DDR4 3200+ (OC) (Ryzen CPU) / 2400 (a-series APU)

Fakat başka bir konuya baktığımda ise şöyle bir yazı gördüm.
Anakartınız AMD işlemcileri desteklemektedir, muhtemelen işlemciniz de AMD. Dolasıyla 2666 MHz RAM kullanmak daha mantıklıdır. Elinizdekini satıp çift kanal RAM. Kullanmanız daha mantıklıdır.

Son düzenleme:
3200 destekliyorsa, neden 2666 daha mantıklı oluyor arkadaş? Ben onu anlamıyorum. Çift kanal RAM kullanma kısmına katılıyorum sadece.

Evet sebebini merak ediyorum açıkçası.
Saçmalık. Ben itibar etmezdim açıkçası.
Bütçene göre öncelik tanı. Şu an ilk önceliğin SSD almak. RAM'i daha sonra da alabilirsin. Dual-channel her zaman daha iyidir, daha performanslıdır. Kit şeklinde satılabiliyor da.
Senin yerinde olsam, önce SSD alırdım, sonra elimdeki RAM'i satıp, 3200MHz 2x8 GB RAM alırdım. Bütçe varsa 2x16 RAM de olur.

Şimdi şu an kullandığım RAM'lerin tanesini 250 TL'den satacağım elimde yaklaşık 1.375 TL olacak Corsair'e ekstra + 200 lira ödeceğime giderim Patriot alırım incelemelerine baktım anakartıma uyuyor linki şurada. https://www.hepsiburada.com/patriot...m-sogutuculu-p-HBV00000J8N5A?magaza=Teknortak

Yaklaşık 800 liraya denk geliyor geri kalan 475 TL ile SanDisk 240 GB SSD almayı düşünüyorum sizce mantıklı mı?

SanDisk alınmaz. Crucial, Corsair, Kingston, Samsung gibi baba markalardan şaşma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…