Ryzen 3 1300X ve Asus ROG Strix RX 580 Overclock Yapma

Rin

Hectopat
Daha fazla  
Sizlerden 2 konuda yardim isteyecegim.
@Eyes Wide Shut AMD Ryzen 1300X islemciye 1.3875 CPU voltaji vererek 3.975 GHz'ye cikardigini gordum. Anakartim Asus Strix B350-F Gaming anakart, islemci frekansını BIOS'tan 3.975'e cikariyorum fakat CPU voltaj degerini degistiremiyorum. Eski BIOS'ta degistirebiliyordum. Yeni bir BIOS update geldi ve su anda asagidaki gibi Offset mode var. Bu konuda hicbir bilgiye sahip degilim. Istegim 3.975 GHz'ye cikip 1.3875 volt ile asagisinda veya biraz yukarisinda deneme yanilma ile overclock yapmak. Malum ekran kartini daha rahat besleyebilmesi icin, hos su anda da besliyor da Yayin yaptigim icin arka planda bir cok program, oyun vs. daha rahat olsun diye boyle bir seye kalkistim. Islemci icin overclock bilgilerinizi bana rehber amacli olmasi adina rica ediyorum.

Asus ROG Strix RX580 T8G model ekran kartina sahibim malum GPU Tweak uzerinden base clock 1411 OC moda aldigimda 1431 MHz cikiyor core clock. Bu degeri herhangi bir guc limiti yukseltme vs. gerektirmeden zaten yapiyor. Tavsiyeleriniz nelerdir nasil karttan daha fazla performans alabilirim? Kart 3 fanli model bildiginiz uzere zaten kolay kolay isinmiyor 3DMark programinda 30 dk. araliksiz 1080p testte 68 derece uzerini hic gormedi, sogutmasi iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
"Ya arkadaşım o işlemciye o ekran kartı olur mu" culara dikkat et.
Hocam donanımdan anlayan biri olarak zaten öyle yorum yapanları dikkate almayacağım. Zaten uzun araştırmalar sonucu işlemciyi güzel bir overclock ile kartı besleyecek bir duruma getirebileceğimi biliyorum tek yabancı olduğum nokta bu : Offset mod. Onu anlayan birileri birşey söylese sorun kalmiyacak Şu anda zaten 3.975 Ghz'de çalışıyor fakat biraz fazla ısınıyor 1.462 volt değerlerini aldığı için.

@Ali Güngör , @Recep Baltaş , @Asım Demir üstadlarım bilginiz varmı acaba bu konu hakkında ?

Allah razı olsun senden. İlk defa benimle aynı fikirde olan bir arkadaş ile karşılaştım vallahi duygulandım.

İfadeler: Rin
Bence direkt o yazdığın voltajı uygulamamalısın. Hız aşırtmaya 1.25 volt gerilim ve 3.7 GHz ile başlaman daha mantıklı olur. Azar azar gerilimi vede saat hızlarını arttırarak kendi işlemcinin için en uygun durumu bulamalısın. Her işlemcinin tepkileri farklı oluyor. Ancak birinci nesil ryzenler pek hız aşırtmaya elverişli değil. 4 GHz görenler sayılı. Hız aşırtma işi bilindiği gibi silikon piyangosu oluyor. Kimisi daha şanslı kimisi ise şanssız. Aşırı voltaja dikkat etmeyi unutmamalısın.

Offset Mode'a alınca alttaki bardan + ya da - seçip voltajı ayarlayacaksın. Yani mesela +'yı seçtin, hemen yanda gözüken voltaj değeri ile verdiğin voltaj değerini toplayacaksın. Böylelikle ayarlamış olduğun voltajı görebilirsin.

Allah razı olsun senden. İlk defa benimle aynı fikirde olan bir arkadaş ile karşılaştım vallahi duygulandım.
Estag. Hocam Allah cümlemizden razı olsun. Ne demek
Hocam teşekkür ederim yorumunuz için, evet dediğiniz gibi yapmam gerekiyor normalde fakat ben voltajı ayarlıyamıyorum şu anda bu offset mod ile alakalı bir bilgim olmadığı için. Bu arada bu işlemcide 4.0 Ghz gördüm 1.490 Volt ile.
Bende sizin dediğiniz gibi tahmin ettim hocam ama hiç başımı belaya sokmamak adına genede burda bir danışmak istedim Teşekkür ederim.

Dikkat et fazla gerilim vermemen iyi olur. 1.4 v ve üzeri pek önerilmiyor. İşlemcine zarar verebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…